Sport

OTOK LJUBAVI

U subotu prvo izdanje plivačkog maratona Galešnjak - Pašman

Utrka se pliva s otoka Galešnjaka (start iz vode - zamišljena linija). Prvi dio staze je preplivavanje kanala (1 km), zatim se pliva uz obalu (5 bova svakih 500 metara) lijevim ramenom oko bova

U subotu 31. srpnja održat će se prvi po redu plivački maraton Galešnjak - Pašman. Sa svjetski poznatog „otoka ljubavi", jedne od najvećih prirodnih atrakcija na području Općine Pašman, kreće plivački maraton prema mjestu Pašman. Velik je odaziv i interes plivača za ovu utrku pa se tako do sada prijavio 51 plivač. Prijave su ograničene na 80 osoba. Utrka počinje u 9 sati.

Utrka se pliva s otoka Galešnjaka (start iz vode - zamišljena linija). Prvi dio staze je preplivavanje kanala (1 km), zatim se pliva uz obalu (5 bova svakih 500 metara) lijevim ramenom oko bova. Cilj je u mjestu Pašman, nakon lučice desno na malom muliću plaže na kojoj će biti postavljena Finish tabla.

Svi natjecatelji će dobiti majicu za isplivani maraton, najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji pehare, a najbolji u svojoj starosnoj kategoriji (do 15, do 29, do 44, do 59 i preko 60) će dobiti medalje. Satnica natjecanja započinje okupljanjem i prijavom natjecatelja u Turnju kod velikog mula u 7:30h, da bi se u 8:15 brodom prebacili svi na otok Galešnjak. Također, natjecatelji koji kreću s otoka Pašmana imaju osiguran prijevoz brodom na Galešnjak s polaskom iz Neviđana u 7:30h. U 11 sati natjecatelji imaju ručak i okrjepu, u 12 sati je proglašenje pobjednika, a u 13 svi se brodom vraćaju u Turanj.

- Utrka će se održati u suradnji sa KDP Donat iz Zadra. Iznimno smo ponosni što ćemo na ovaj način povezati Galešnjak-otok ljubavi sa Pašmanom kao i što ćemo ugostiti plivače na našem otoku Pašmanu. Vjerujemo kako će maraton biti uspješan i kako će postati tradicionalna manifestacija koje će iz godine u godinu rasti i ostvarivati sve veći broj posjetitelja, poručuju iz TZ Općine Pašman.

Pozivaju se svi koji imaju manje brodove i žele se priključiti maratonu kao pratnja da se odazovu u što većem broju i pridruže se na Galešnjaku oko 8:30 sati.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA