Biznis

NATJECANJE U IT RJEŠENJIMA

U sv. Dominika hackathon maraton za vrijedne nagrade

Drugo izdanje My Smart Cityja još jednom donosi i hackathon natjecanje na dvije razine, početnoj i naprednoj

Drugo izdanje My Smart Cityja još jednom donosi i hackathon natjecanje na dvije razine, početnoj i naprednoj. Hackathon kao model rješavanje IT izazova,  trajat će 24 sata, a otvoren je za sve zainteresirane, bilo da su učenici, studenti ili programeri s prethodnim iskustvom, a prijave su besplatne. Detaljna pravila mogu se pronaći na web stranici na kojoj se timovi mogu prijaviti za sudjelovanje, a razinu odabiru obzirom na prethodno iskustvo. Tim može imati najviše 5 članova, a broj timova je ograničen. Hackathon će se održati u prostoru crkve Svetog Dominika (!!!), a počet će u četvrtak 17.10. u 10 te trajati do petka 18.10. u 10:00 sati.

Tijekom trajanja svi sudionici će imati pomoć mentora, a prije dodjele nagrada timovi će predstaviti svoja rješenja žiriju i publici konferencije. Pobjednike će odabrati stručni žiri. Tri pobjednička tima u obje kategorije čekaju vrijedne nagrade u iznosu od 20.000 kn za napredu razinu i 10.000 kn za početnu, također uz vrijedne nagrade za druga i treća mjesta.

MY SMART CITY održava se u sklopu provedbe projekta CODE, koji se provodi unutar programa Interreg prekogranične suradnje HR-BA-ME. Konferenciju je pokrenula lokalna zadarska IT zajednica u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Gradom Zadrom i brojnim lokalnim partnerima. Konferencija okuplja i povezuje IT poduzetnike iz susjednih zemalja te ukazuje na konkretna pametna rješenja koja se implementiraju u europskim gradovima kako bi podigla kvalitetu života, predstavila načine na koje se stvara povoljno okruženje za razvoj pametnog grada te provjerila do koje je mjere koncept pametnog grada zaživio u Hrvatskoj.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA