Zadar

SWIFT RESPONSE

U tijeku vojna vježba - moguć pojačan promet i buka

Na teritoriju Republike Hrvatske od 10. do 29. lipnja održava se međunarodna vojna vježba Swift Response 19.

Na teritoriju Republike Hrvatske od 10. do 29. lipnja održava se međunarodna vojna vježba Swift Response 19. Tijekom provedbe vježbe na vojnim poligonima "Eugen Kvaternik" u Slunju i "Crvena zemlja" kod Knina te u vojarnama "Josip Jović" u Udbini i „Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, očekuje se pojačan zračni, pomorski i kopneni promet i buka.

Riječ je o vježbi brigade 82. zračno-desantne divizije Zapovjedništva američke kopnene vojske za Europu (U.S. Army Europe - USAEUR) s jednom američkom bojnom i njenim zapovjedništvom te po jednom francuskom i britanskom bojnom sa združenim zapovjedništvom (Airborne Combined Joint Expeditionary Force - ACJEF).

Vježba Swift Response 19 provodi se na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, a u vježbi sudjeluju pripadnici osam savezničkih zemalja, 30-ak letjelica te 450 vozila.

Republika Hrvatska pruža potporu zemlje domaćina (host nation support - HNS) te pruža lokacije za razmještaj snaga i provođenje vježbovnih aktivnosti, a Hrvatska vojska sudjeluje u vježbi s jednom ojačanom satnijom Hrvatske kopnene vojske u ulozi snaga suprotne strane (Opposing force - OPFOR).

Građani se mole za razumijevanje. Ujedno se napominje kako je iznad navedenih lokacija zabranjeno neovlašteno snimanje dronovima.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA