SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713996000 AND gallery_id = 11349File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713996000, '11349', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) U velikog akciji Državnog inspektorata na Veletržnici izmakli su "kapitalci" - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

ŠTO SU INSPEKTORI ZATEKLI I KOLIKO SU KAZNI IZREKLI?

U velikog akciji Državnog inspektorata na Veletržnici izmakli su "kapitalci"

Na Veletržnici Zadar koja se nalazi iza Bauhausa prošlog je tjedna obavljena velika inspekcijska akcija kojoj su kako doznajemo, izmakli najveći.

Na Veletržnici Zadar koja se nalazi iza Bauhausa prošlog je tjedna obavljena velika inspekcijska akcija kojoj su, kako doznajemo, izmakli najveći. Za akciju koju je inicirao Državni inspektorat (DIRH), a sudjelovali su Carina i Policija, neki su ipak znali i nisu se pojavili na Veletržnici. Hoće li tako biti i na Gradskoj tržnici koja je iduća na redu za inspekcijski pregled, najavljen na stranici Državnog inspektorata?

Kakav je rezultat akcije na zadarskoj veletržnici na kojoj dominiraju kupus, mandarine i još uvijek grožđe? Neki koji su došli s područja Neretve tamo i spavaju, premda je radno vrijeme Veletržnice koja posluje u sklopu Tržnice od pet do ponoći.

Odgovor smo dobili iz DIRH-a:

- Imajući u vidu provedenu akciju na veletržnici Zadar te budući da je provedba inspekcijskih nadzora još uvijek u tijeku, odnosno utvrđivanje činjeničnog stanja. Državni inspektorat, prema preliminarnom izvještaju, obavio je ukupno 35 inspekcijskih nadzora subjekata u kojima su sudjelovala tržišna, poljoprivredna, sanitarna, inspekcija rada, zaštite na radu te inspekcija zaštite okoliša.

Ukupno je utvrđeno sedam povreda propisa, na temelju kojih su inspektori na mjestu počinjenja prekršaja izrekli dvije novčane kazne te će protiv prekršitelja biti izdan jedan prekršajni nalog na iznos, a za 12 povreda propisa inspektori su primijenili tzv. načelo oportuniteta, izvijestili su nas iz Državnog inspektorata.

Doznajemo kako načelo oportuniteta znači zapisničku opomenu koja se u danom roku provjerava kod onih kojima je izrečena.

Kakve nepravilnosti su inspektori zatekli na prilično neuređenom prostoru Veletržnice:

- Neke od utvrđenih nepravilnosti se odnose na obavljanje sezonskog obrta izvan upisanog razdoblja, nepropisno označavanje voća i povrća, trgovac nije upisan u Upisnik voćem i povrćem, nepravilnosti u svezi sanitarnog čvora te higijenskog minimuma, povrede odredbi Zakona o zaštiti na radu te povreda koja se odnosi na neodgovarajuće zbrinjavanje otpada, naveli su u odgovoru iz DIRH-a.

Veletržnica Zadar
Foto:
PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA