Zabava

ZORICA KONDŽA U PETAK U ARSENALU

U Zadru imam puno prijatelja s kojima sam surađivala

Čovjek s godinama ima drugačije kriterije i prioritete, tako da su danas meni vrhunske stvari "male" stvari. Ne treba mi puno za sreću

I glazbena umjetnica i estradna kraljica - tako bi se u najkraćem mogla opisati pjevačica koja će u petak, bez sumnje, napuniti zadarski Arsenal. Pjesme koje su obilježile mnoge generacije ove će večeri još jednom izvesti Zorica Kondža, ovog puta uz pratnju jedne od ponajboljih hrvatskih klapa, klape Cambi. Uoči koncerta najavljuje svoj dolazak i repertoar kojim će se još jednom predstaviti.

* Kako je došlo do suradnje s klapom Cambi, ili uopće razmišljanja da biste s klapom pripremili cjelovečernji koncert?

- Naša suradnja je počela kad je klapa Cambi imala godišnjicu u HNK Split,  a ja sam im bila gost i od tada često surađujemo.

* Kako pomiriti te dvije strane - vi kao izrazita solistica, koja glasom dominira i uz minimalnu glazbenu pratnju, s nekoliko muških pjevača koji su svijet sam za sebe, i bez glazbe? Gdje smjestiti sav taj zvuk?

- Dobra se glazba ljubi svakako, nije problem stilski. Umijeće klape nije ništa lošije od jednog soliste bez obzira na način pjevanja. A taj zvuk smjestit ćemo upravo u petak u Arsenalu.

* Koliko vi zapravo volite klapsku pjesmu? Jeste li tradicionalist koji smatra da se klapska pjesma danas na jedan način i profanirala, napustila korijene, ili mislite da svako vrijeme nosi svoje?

- Ne poznajem kolegu iz Dalmacije koji nije prošao klapsku pjesmu. to je kod nas na neki način, prijemni ispit da bi kasnije mogao bilo što drugo pjevati. Klapska glazba podrazumijeva vrhunsko glasovno pjevanje, a ja volim sve što je vrhunsko. Imamo vrhunski nogomet, vrhunsko vino, vrhunsku spizu, vrhunsku klapu....

* Repertoar za Zadar? Hoće li tu biti nekakvih klapskih crossovera, ili će Cambi glasovno upotpunjavati vaše pjesme?

- Klapa Cambi će predstaviti sebe kao klapu, a ja ću otpjevati svoj dio, i naravno, bit će i zajedničkih pjesama koje će zvučati malo drugačije.

* Možete li se zamisliti kao pjevačica u klapi?

- Naravno da mogu. Bez problema i s užitkom. Kad god imam vremena , volim s klapom zapjevati.

* Kao pjevačica niste bježali od suradnji, a vaša karijera je na jedan način i počela suradnjom s neponovljivim Oliverom. Kako vi sada, s distance od nekoliko mjeseci, gledate na tu suradnju i život ovog velikog umjetnika? Je li ostalo nešto što niste uspjeli realizirati a planirali ste?

- Od suradnji nikad nisam bježala, kad su god potaknute dobrim pjevačem i dobrom pjesmom, nikad ne bježim. Duete nikad nisam snimala planirano, tako i sa mojim Oliverom nikad nije bio planirano nego smo uvijek pjevali kada se dogodila pjesma.

To je čovjek koji je sve napravio u karijeri, sve je znao o glazbi, i koji je živio u glazbi kao tri čovjeka. Živio je život kako ga je glazba vodila. Nikad nismo ništa planirali, sve se događalo sponatno.

* Imate li u Zadru glazbenika-prijatelja, nekoga s kime ste surađivali u karijeri?

- Ima ih dosta, s kompletnom obitelji Ivčić, Đanijem Maršanom, grupom Forum, klapom Niko... cijelim Zadrom. Kao da sam rođena u Zadru.

* Kakav je osjećaj nakon toliko godina rada izaći na scenu? Je li kliše reći da je svaki izlazak poseban, ili se nekada uhvatite kako otpjevate par pjesama a misli su Vam bile tko zna gdje?

- Nije to kliše, to je zaista istina. Uvijek je sve drugačije, a kad sam na bini uvijek sam skoncentrirana i puna emocija.

* U čemu danas uživate?

- U svemu vrhunskom :)  Čovjek s godinama ima drugačije kriterije i prioritete, tako da su danas  meni vrhunske stvari "male" stvari. Ne treba mi puno za sreću. Zahvalna sam Bogu na svemu što mi je dao.


View on YouTube

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA