Biznis

IZ IZVJEŠTAJA ŽUPANIJSKOG POVJERENSTVA

U Zadru lani prodano 10 posto više nekretnina ukupne vrijednosti 1.2 milijarda kuna

na području Grada Zadra prošle je godine zabilježen porast na tržištu nekretnina. Ukupno je prodano 1553 nekretnine, što je 10 posto više nego 2017. godine

Prošle je godina na području Zadarske županije prodano 774 kuće, 528 stana odnosno apratman te 1 157 zemljišta, podatak je to izvještaja kojeg je u zakonskom roku podnijelo Županijsko povjerenstvo  za tržište nekretninama u 2018.

 Na području Grada Zadra prošle je godine zabilježen porast na tržištu nekretnina. Ukupno je prodano 1553 nekretnine, što je 10 posto više nego 2017. godine. Ukupna vrijednost prodanih nekretnina bila je milijardu i 250 milijuna kuna. Najviše se prodalo stanova/apartmana, građevinskog zemljišta (kojeje u samom gradu doživjelo blagi pad u odnosu na 2017.), te kuća.

Vrijednost prodanih, odnosno kupljenih nekretnina na području  Zadarske županije dosegla je 2,5 milijarde kuna. Ukupno je prodano preko 4 500 različitih nekretnina.

Bilježi se rast prodaje stanova, kuća i građevinskog zemljišta. Po broju i vrijednosti prodanih nekretnina Zadar je i dalje na prvom mjestu u županiji, dok je na drugom  mjestu Vir, pa Biograd i Nine. S nekretninama se najviše trgovalo na području općina Sv Filip i Jakov, Sukošan, Kolan...

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA