Biznis

U 2017. POVEĆAN I BROJ ZAPOSLENIH NA AERODROMU

U Zračnoj luci skoro dupla dobit, prosjek plaće iznad 6000 kuna, a tek plaća direktora

Josip Klišmanić, dipl. ekonomist po struci potpisuje prvi financijski izvještaj za 2017. godinu u kojoj je on u listopadu preuzeo direktorsko mjesto od Irene Ćosić koja je odradila sezonu letova.

ZADAR - Josip Klišmanić, dipl. ekonomist po struci potpisuje prvi financijski izvještaj za 2017. godinu u kojoj je on u listopadu preuzeo direktorsko mjesto od Irene Ćosić koja je odradila sezonu letova.

Dobit u prošloj godini povećana je na 5.3 milijuna kuna, dok je godinu dana ranije iznosila 2.8 milijuna kuna. Oba iznosa su povećali kapital Zračne luke. Povećani su i prihodi s 59 na 67 milijuna kuna, uglavnom kao posljedica povećanog prometa zrakoplova i ostalih uslužnih djelatnosti na aerodromu. Od nje su ostali i dugovi. Krajem travnja Ryanair je dugovao 200 tisuća kuna Zračnoj luci, a TZ Županije ostala je dužna još iz 2016. godini 1.5 milijuna kuna. Taj iznos je evidentiran kao potraživanje na ime akontacija koju je Zračna luka plaćala Ryanairu za udruženo oglašavanje za što je TZ Županije prikupljala novac od onih koji su bili potpisnici ugovora.

U Zračnoj luci Zadar napravljen je i nalaz nezavisne revizije Mazars, iz Zagreba.
Iz revizorskog izvještaj se potvrđuje kako je broj zaposlenih povećan sa 158 na 172 u 2017. godini. Prosjek plaće u Zračnoj luci iznosio je 6 155, a dok je u 2016. godini prosječna plaća bila 5962 kune. To je iznad republičkog prosjek a daleko iznad zadarske prosječne plaće. I plaća Uprave Zračne luke sigurno je među najvišim u zadarskoj statistici. Neto direktorska plaća u 2016 godini bila je 216 307 dok je lani isplaćena u godišnjem iznosu od 227 096 kuna.
Protiv Zračne luke vode se tri sudska spora koja su poveli Osijek Koteks, Agencija za civilni promet te bivša direktorica Katica Pupić Bakrač. Za sve je sporove novac osiguran financijskim planom Zračne luke. Ako ih Zračna luka i izgubi neće utjecati na buduće rezultate poslovanja, navodi se u revizorskom nalazu. Revizori su, međutim, izostavili tužbeni zahtjev  Zračne luke prema bivšoj šefici ugostiteljstva na 120 tisuća kuna. Sudski spor je započeo lani a iduće ročište zakazano je 24. kolovoza.

PRIKAŽI KOMENTARE (24)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA