Zadar

PROČELNIK MEŠTROVIĆ NAJAVIO NATJEČAJ

U Županiji 12 mjesta za posao legalizacije - uz pravnika i građevinara mogu i druge struke

Zadarska županija ovih će dana objaviti natječaj za 12 radnih mjesta u Odjelu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove. Bit će to radna mjesta na određeno na kojima će se riješavati prostali predmeti tzv. legalizacije kojih je ostalo više od 10 tisuća.

Zadarska županija ovih će dana objaviti natječaj za 12 radnih mjesta u Odjelu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove. Bit će to radna mjesta na određeno na kojima će se rješavati prostali predmeti tzv. legalizacije kojih je ostalo više od 10 tisuća.
U samom sjedištu tog odjela i službi koja je svojedobno zaprimila 59.404 predmeta, pala je knjiga na "dva slova".

Pročelnik Olivio Meštrović nam je pojasnio kadrovsku situaciju u toj proaktivnoj službi koja sama sebe dijelom financira iz prihoda koji se dobiju po završenom postupku legalizacije za svaki predmet.

- Zbog popune službeničkog mjesta zaposlenika na određeno vrijeme u Ispostavi Odjela u Pagu te popune dvoje zaposlenika na neodređeno vrijeme (svi dotadašnji zaposlenici prešli kod drugih poslodavaca) koje su završene u prosincu, kao i činjenicu da je bilo dosta poslovnih obveza ovog Odjela u prosincu te Odjela za pravne i zajedničke poslove radi preuzimanja službenika i poslova Ureda državne uprave, nismo uspjeli organizirati natječaj za popunu novih 12 službenika za rad na određeno vrijeme u našem Odjelu, opravdao se pročelnik Meštrović.

On je najavio kako će natječaj biti objavljen kroz idućih nekoliko dana, a dovršetak i prijem novih zaposlenika očekuje se u prvim danima veljače ove godine. 

- Očekujemo potpunu svih 12 radnih mjesta u skladu s Operativnim programom rješavanja dosada neriješenih predmeta s obzirom da smo prethodno uskladili i Pravilnik o unutarnjem redu Odjela te "dali prostora" za zapošljavanje i, pored građevinskih i pravnih struka (kojih konstantno nedostaje na našem tržištu rada), drugim kompatibilnim i dobrodošli strukama, odgovorio je Meštrović na naš upit hoće li Županija, u kojoj su i niže plaće, popuniti ta mjesta kao kada je počeo posao legalizacije 2013. godine. Tada je na natječaj Županije bila navala mladih inženjera građevine, a oni su danas na tržištu tražena i cijenjena struka koja se zapošljava u razbuktaloj građevinskoj djelatnosti.

Za podnošenje zahtjeva za legalizaciju postojećih građevina, podsjećamo, kako je rok bio produžen u 2018. godini.

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA