Zadar

POBJEDA IVONE KASALO NA MEĐUŽUPANIJSKOM NATJECANJU

Učenica Gojka Matuline napravila najbolju vjenčanu frizuru

Ivona je sve etape izrade frizure prošla sigurno i samopouzdano i pokazala da višemjesečna priprema s mentoricom, praktična nastava usmjerena na potrebe i zahtjeve svakog učenika, praćenje svjetskih trendova, ulaganje u modernu opremu i stručno usavršavanje djelatnika i učenika škole na kraju rezultiraju odličnim uspjehom

Tradicionalno sudjelovanje Obrtničke škole Gojka Matuline na natjecanjima učenika strukovnih škola u organizaciji WorldSkills Croatia (dijela Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) i ove je godine iznjedrilo izvanredan uspjeh. Učenica Ivona Kasalo je na međužupanijskom natjecanju učenika frizera osvojila prvo mjesto i plasirala se na državno natjecanje.

Vrijednim radom i vježbom, pod budnim okom svoje mentorice, nastavnice stručnih predmeta Marine Kuštere, učenica Ivona je prošla sve razine natjecanja. Prvo je, u konkurenciji još devet drugih učenica (Iva Bilaver, Iva Petrlić, Ivana Kruneš, Sara Tokić, Andrea Mikas, Zara Dević, Lana Knežević, Andrijana Dadić i Marija Jovančević), ostvarila najbolji rad na školskom natjecanju. Prateći propozicije natjecanja, u ocjenjivanju su sudjelovale vanjske suradnice, frizerke majstorice Marijana Kanjer i Marijana Pavić.

S obzirom na zahtjevnu epidemiološku situaciju, međužupanijsko natjecanje učenika frizera održano je online. Svaka škola trebala je osigurati tehničke uvjete za provođenje natjecanja u online okruženju (računalo s kamerom ili mobilni uređaj s kvalitetnom kamerom, stabilnu internetsku vezu i pristup dogovorenoj platformi) i omogućiti komunikaciju s prosudbenim povjerenstvom na online platformi. Za taj dio je bila zadužena nastavnica informatike Inna Golik Bubičić. Prosudbeno povjerenstvo izvršilo je putem kamera pregled radnih mjesta, detalje radnog prostora, alata i materijala. Svi natjecatelji su imali uključen mikrofon cijelo vrijeme natjecanja, a članovi povjerenstva su im u pojedinim etapama rada postavljali pitanja.

Natjecatelji su imali zadatak izraditi vjenčane frizure, izrađene i obojene što sličnije onoj zadanoj na izvornoj fotografiji. Prosudbeno povjerenstvo je vrednovalo svaku etapu izrade te na kraju opći dojam usklađenosti boje kose s frizurom. Modul A obuhvaća tretman od bojenja, pranja i njege kose do završnog oblikovanja vjenčane frizure, a po završetku rada natjecatelji su imali dodatnih pet minuta za pospremanje radnog mjesta.

- Naša Ivona je sve etape izrade frizure prošla sigurno i samopouzdano i pokazala da višemjesečna priprema s mentoricom, praktična nastava usmjerena na potrebe i zahtjeve svakog učenika, praćenje svjetskih trendova, ulaganje u modernu opremu i stručno usavršavanje djelatnika i učenika škole na kraju rezultiraju odličnim uspjehom. Još jednom čestitke našoj Ivoni i njenoj mentorici i puno uspjeha na državnom natjecanju učenika frizera, kaže ravnateljica Silvana Ujdur Bilan.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA