Zadar

UZ PRIJATELJE I GOSTE

Udruga medicinskih sestara i tehničara proslavila 25 godina

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara - Zadar svečanim programom obilježila je 25. godišnjicu svog djelovanja u velikoj dvorani samostana Školskih sestara franjevki u Arbanasima u Zadru

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara - Zadar svečanim programom obilježila je 25. godišnjicu svog djelovanja u velikoj dvorani samostana Školskih sestara franjevki u Arbanasima u Zadru.

Program je otvorila klapa Intrade koja je svoju glazbenu čestitku uputila od srca, te se kako je istaknuo Tomislav Bralić, uvijek rado odazove humanitarnim događajima. U nastavku mladići iz zajednice Cenakolo iznijeli su svoje svjedočanstva koja sva nose istu misao vodilju - da su u zajednici unatoč životnom posrtanju ponovno pronašli sebe zahvaljujući vjeri i Bogu. Jednog od mladića na pravi je put vratila sestra Elvira, drugi su imali druge načine, ali svima je zajedničko da su danas dobro i bolji ljudi nego su bili. Dramska skupina udruge izvela je predstavu „Testament" kojom je nasmijala i oraspoložila publiku koja je unatoč kiši u velikom broju došla čestitati Udruzi okruglu obljetnicu. U dva navrata nastupio je i vokalni sastav Udruge Magnifikat, koji je vrlo uvježban oduševio predivnim pjevanjem.

Među uzvanicima spontano su se obratili zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać koja je istaknula da Grad prati udrugu od početaka i dr. sc. Mladen Mavar, upravitelj Psihijatrijske bolnice Ugljan, istaknuvši važnost posebnosti svake udruge, pa tako i ove iz razloga što joj posebnu dimenziju daje vjera. Prisutnima se obratila i glavna sestra Opće bolnice Zadar Darija Katuša, ujedno pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, te brojni drugi gosti i prijatelji udruge. 

Udruga je izvijestila o svom radu u prošloj godini, ali je i najavila brojne aktivnosti od kojih je uskoro tradicionalna akcija Vukovaru za dar koja je iz godine u godinu u Zadru vrlo dobro prihvaćena. Časna sestra Melhiora Biošić bila je i ovaj put dobri duh organizacije ovog svečanog događaja kao i svih akcija udruge koje daju nemjerljivi doprinos društvu, kako potrebitima u materijalnom tako i u duhovnom smislu. 

Po završetku programa na pozornici svi članovi Udruge i njihovi dragi prijatelji i gosti nastavili su druženje uz bogati catering Turisthotela.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA