Zadar

NOVI PROJEKT

Ulaže se u obnovu vrtića u Gornjim Raštanima

Općina Sv. Filip i Jakov planira radove adaptacije i opremanja dječjeg vrtića u naselju Gornje Raštane

Općina Sv. Filip i Jakov planira radove adaptacije i opremanja dječjeg vrtića u naselju Gornje Raštane. Projekt „Opremanje dječjeg vrtića u naselju Gornje Raštane" će se provoditi u sklopu Mjere 8. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga" čiji je nositelj Lokalna akcijska grupa (LAG) „Laura" . Ukupna vrijednost projekta iznosi 733.446,25 kn i sufinancirat će se iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Donesena je Odluka o rezultatu administrativne kontrole te Odluka o odabiru od strane LAG-a Laura kojom se planira sufinanciranje 90% prihvatljivih troškova sredstvima Europske unije i Republike Hrvatske iznosom od 475.151,74 kn dok će Općina Sv. Filip i Jakov pokriti ostatak u iznosu od 258.294,51 kn neprihvatljivih troškova ovog Projekta. Predstoji donošenje Odluke o odabiru od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Općina Sveti Filip i Jakov projektom oprema dječji vrtić u naselju Gornje Raštane u kojem dječjeg vrtića u funkciji trenutačno nema. Tim će se projektom stvoriti uvjeti za održavanje predškolskog odgoja i obrazovanja te otvaranja novih radnih mjesta.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA