Zadar

FOTO: U TIJEKU RADOVI I ANALIZA

Ulica Stjepana Radića namjerava se pretvoriti u jednosmjernu zbog parkiranja

Nastavlja se ulaganje u obnovu Ulice Stjepana Radića. Strojevi građevinara, koji su angažirani od strane gradskog Odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, stigli su do dijela kod Gradske knjižnice.

Nastavlja se ulaganje u obnovu Ulice Stjepana Radića. Strojevi građevinara, koji su angažirani od strane gradskog Odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, stigli su do dijela uz Gradsku knjižnicu.

- Na dionici od Strossmayerove ulice do Gradske knjižnice postavit ćemo isključivo ekološki prihvatljivu javnu rasvjetu s dvostranim rasvjetnim tijelima, te nastaviti započeti niz i izmijeniti dotrajali pločnik, rekao nam je resorni pročelnik Robertino Dujela dodajući kako će se sigurnost pješaka na novouređenom nogostupu zaštititi postavljanjem dodatnih prepreka.

Komunalno ulaganje uključuje i postavljanje gradskog sata na obližnje autobusno stajalište kod "Male pošte".

- Radove izvode ugovoreni izvođači Marex-elektrostroj, Locum i Stipčević, svatko u svom opsegu poslova. Procijenjena vrijednost izvedenih radova je oko 600.000 kuna, a točan iznos imat ćemo po ispostavljenoj ovjerenoj situaciji nadzora, istaknuo je Dujela.

Resorni pročelnik otkriva kako je u tijeku analiza provedivosti stare ideje kojom bi Ulica Stjepana Radića u cijeloj svojoj dužini postala jednosmjerna.

- Prometnu regulaciju u ovom trenutku nećemo mijenjati već, nastavno na sve veće potrebe građana za parkirališnim prostorom, provodimo prometnu analizu implementacije jednosmjernog prometa s uređenim parkingom u cijeloj ulici Stjepana Radića. Provedba istog, izgledno je da će biti sinkronizirana s cjelokupnim uređenjem Tuđmanove ulice, projektom kojim upravljaju kolege iz graditeljstva i EU fondova, poručio je Dujela.

PRIKAŽI KOMENTARE (20)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA