Sport

KK ZADAR PREDSTAVIO PRVO POJAČANJE

Uljarević oduševljen Zadrom, Uprava pregovara s 10 igrača koji vide redovne platiše

Uprava Košarkaškog kluba Zadar predstavila je jutros na konferenciji za medije prvog potpisanog igrača za novu sezonu, mladog Osječanina Karla Uljarevića koji preuzima mjesto Zadranina Lovre Bašića.

Uprava Košarkaškog kluba Zadar predstavila je jutros na konferenciji za medije prvog potpisanog igrača za novu sezonu, mladog Osječanina Karla Uljarevića koji preuzima mjesto Zadranina Lovre Bašića.

- Karlo je potpisao ugovor sa Zadrom na dvije plus jednu godinu. Izuzetno nam je drago što smo uspjeli Karla dovesti u Zadar, ali i što je on sam izrazio želju da dođe. S nama je već dva-tri dana u treninzima i priprema se za nadolazeću sezonu. Kako njemu, tako i drugima, osobito mlađim igračima mislim da će ovo ljeto dosta pomoći da se dignu na nivo koji zaslužuju i mogu. Nadamo se dobroj i uspješnoj  sezoni, rekao je na konferenciji  sportski direktor Branimir Longin.

Karlo Uljarević je prve korake napravio u svom rodnom gradu Osijeku (Sokol), najduže je bio član Cibone (2014.-2018.). Drugi dio zadnje sezone (2018./19.) proveo je u Adria Oil Škrljevu. U domaćoj HT Premijer ligi protekle sezone bilježio je prosjeku 10.7 poena, 2.1 skokova i kao sedmi asistent prvenstva upisivao je 4.8 asistencija po utakmici.

- Nadam se pružiti što bolju igru i pomoći ekipi da dođu do što boljih ciljeva ove sezone. Odlično se osjećam u Zadru u kojem sam već bio par puta. Znam kako Nazor vodi igru i kako funkcionira. Zadarska publika me uvijek oduševljavala kad sam ovdje igrao jer cijeni dobre igrače i dobru košarku. Mislim da se zato zove grad košarke, izjavio je Karlo.

Na pitanje o daljnjim pojačanjima KK Zadra, Longin je rekao kako nije tajna da rade na njima "sve u 16":

- Pričamo s desetak igrača istovremeno. Dolazak i financije treba dobro odvagati, ali gledamo najviše domaće igrače. Iako je sezona bila turbulentna, s igračima je puno lakše pregovarati jer su prepoznali Zadar kao grad i Antu kao trenera, ali i nas kao redovne platiše, zaključio je Longin i dodaje kako su u pregovorima i sa starim igračima: Vladimirom Dašićem, Lukom Žorićem i Petrom Marićem, ali i da žele vratiti Ivanova i Mančinkovića. 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA