Biznis

UMIROVLJENI GENERAL PREPUSTIO KORMILO DRAGI ANTIĆ

Umjesto Čermaka direktorica Crodux Derivati 2 postala je predsjednica NO Tankerkomerca

Umirovljeni general Ivan Čermak povuka se iz Uprave Crodux Derivati Dva, (još su četiri Čermakove tvrtke tvrtke koje u svom nazivu imaju Crodux)a od 3. lipnja na čelu te tvrtke je Draga Antić.

Umirovljeni general Ivan Čermak povukao se iz Uprave Crodux Derivati Dva (još su četiri Čermakove tvrtke tvrtke koje u svom nazivu imaju Crodux), a od 3. lipnja na čelu te tvrtke je Draga Antić. Čermak ima 71 godinu i upravljenje svojom tvrtkom prepustio je mlađima, ali on će i dalje, kako je izjavio za Lider, ostati uz Crodux grupaciju u njegovom strateškom razvoju.

Glavna Čermakova tvrtka Crodux Derivati Dva postala je prije dvije godine većinskim vlasnikom Tankerkomerca kojem je na čelu Nadzornog odbora upravo Draga Antić. Njezin zamjenik je Milivoj Goldštajn, a član NO je Čermakov sin Hrvoje. Crodux derivati dva preuzela je 66 posto udjela s prethodnom ponudom kako će uz pozitivno okončanje sudskih postupaka te imovinsko-pravnih odnosa, modernizirati terminal tekućih tereta i izgraditi nove skladišne kapacitete te ulagati u nautički turizam.

I dok je terminal u Gaženici pridonio najvećem prometu Luke Zadar, od najave vezano za projekt Marine Zadar nije se ništa dogodilo. Natječaj za koncesiju kojeg je prije šest godina objavilo Ministarstvo mora (ljeto 2014.) još uvijek je otvoren i kao takav ulazi u anale svjetskog rekorda za nadmetanje. Čermak je okupio i ekipu stručnjaka za novi dizajn zadarske marine, koja je bila pionirski začetak nautičkog turizma na istočnoj strani Jadrana, a u sklopu čega bi se rušila upravna zgrada Tankerkomerca. Hoće li to ostati strateški projekt za Zadar, znaju to njegovi nasljednici u brojnoj Upravi. To su Gordana Kronja i Hrvoje Čermak, dok su prokuristi Marijana Čermak, Andrea Cermak (tako je upisano u sudski registar, op.a), Vladimir Kuzmić i Igor Crnobrnja.

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA