Kultura

SVEČANO OTVORENJE KONCERTNE SEZONE

Umjesto Sinkovskog na koncert u Sv. Krševan stiže lutnjist

Koncert se održava u subotu, 24. listopada u crkvi sv. Krševana s početkom u 20 sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Uslijed otkazivanja letova zbog koronakrize, na rasprodan koncert svečanog otvorenja Koncertne sezone 2020/2021 s ansamblom Antiphonus u Zadar ipak ne stiže Rus Dmitry Sinkovsky, prestižni ruski violinist koji se smatra jednim od najboljih svjetskih izvođača barokne glazbe, ali će međunarodni karakter ovog najboljeg hrvatskog ansambla za ranu glazbu upotpuniti talijanska glazbena zvijezda koja svojim obrazovanjem i interesima spaja jazz i baroknu glazbu.

Giulio Quirici, lutnjist, gitarist i skladatelj s diplomom jazza i barokne glazbe s Kraljevskoga konzervatorija u Haagu, osvojio je prve nagrade na festivalima rane glazbe Händel Festspiele i Van Wassenaer, nastupao s orkestrima kao što su Amsterdam Concertgebouw i Rotterdamska filharmonija, ansamblima Les Musiciens do Louvre, Collegium Musicum Den Haag, Vox Luminis.

I ostali članovi ansambla redom su vrhunski glazbenici: orguljaš Pavao Mašić, dobitnik 7 Porina i nagrade Grand Prix Bach Bachovog natjecanja orguljaša u Lausannei, zatim sopranistice Anabela Barić i solistica zbora HRT-a Monika Cerovčec, altistice Martina Borse i Ana Vasič, tenori Ivan Bingula i Siniša Galović, Đana Kahriman na violini, Lea Sušanj Lujo na baroknom violončelu i, dakako, umjetnički voditelj Tomislav Fačini.

Koncert se održava u subotu, 24. listopada u crkvi sv. Krševana s početkom u 20 sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA