SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713996000 AND gallery_id = 11458File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713996000, '11458', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Umjesto skupe jelke, Bibinjci napravili svoju po kreaciji Kreše Iglića - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

FOTO: POSTAVLJENA NA TRGU FRANJE TUĐAMANA

Umjesto skupe jelke, Bibinjci napravili svoju po kreaciji Kreše Iglića

Umjesto žive jelke ispred zgrade Općine Bibinje, prvi put su općinari i to svojim rukama napravili i postavili umjetni bor na Trgu Franje Tuđmana.

Umjesto žive jelke ispred zgrade Općine Bibinje, prvi put su općinari i to svojim rukama napravili i postavili umjetni bor na Trgu Franje Tuđmana. Tamo se prvi put priređuje i Advent, odnosno druženje i zabava Bibinjaca na središnjem mjestu okupljanja.

Nakon što su dobili podatak da bi kupovina i transport jelke koštao 30 tisuća kuna, općinari Bibinja su se na poticaj višeg stručnog suradnika Šime Sikirića dali u kreativnu uštedu. Šime je zajedno s tajnicom Marijanom Marcelom Šimunić obišao dva trgovačka centra u kojem su kupili girlande i umjetne grane za jelku koju su izradili sami Bibinjci, po modelu sam svoj majstor.

Glavnu riječi su imali majstori iz općinske tvrtke Bibinjac. Krešimir Iglić, poznat po svom talentu za varanje željeznih konstrukcija napravio je model jelke. Krešo nam je ispričao kako je to izveo prema nacrtu kojeg je također sam napravio.

- Imao sam ideju i izveo sam je. Jelka je visine šest a promjera tri metra, kazao nam je Krešo koji je u izradio proveo dva dana. Napravio je on i ukrase po mjestu. Nadamo se da će biti dodatno i plaćen za ukrašavanje Bibinja. Lipo je, kazat će Krešo ponosan na svoje djelo.

Pomogao mu je Ivan Sikirić, također iz Komunalca. Tajnici Marijani ruku je u izradi ukrasa dala Suzana Lisica, također zaposlenica Općine, dok je slaganje grana dopalo najvišeg u kreativnoj ekipi - Šimu Sikirića sa skala.

Ne samo da je to bio ekonomičan i kreativan potez, već i ekološki. U Općini više neće bacati drvo nakon što je zbog ukrašavanja otrgnuto iz prirode.

Božićna priča iz Bibinja, ovjekovječena je i na fotografijama Lea Banića, općinskog foto-krončara.

Advent u Bibinjama
Foto: Leo Banić
PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA