Zadar

LONGIN: USTRAJAT ĆEMO NA CJELOGODIŠNJOJ LINIJI

Umjesto trajekta za Anconu iz Zadra isplovio najmoderniji katamaran Jadrolinije

Nakon ukidanja trajektne linije, danas je za Anconu isplovila Jelena.

Nakon ukidanja trajektne linije, danas je za Anconu isplovila Jelena. Riječ je o najmodernijem brodu iz flote Jadrolinije koji će s pet povratnih linija tjedno tijekom ljetne sezone spajati Zadar s Italijom.

Riječ je o kompromisnom rješenju nakon što je Jadrolinija, unatoč najavi iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, zbog smanjenja rezervacija ukinula trajektnu liniju, uspostavljenu zbog teretnog prijevoza tijekom prvog vala korone.

- Zadar i Ancona dvije su najbliže točke s obje strane Jadrana i ta linija zaslužuje da bude cjelogodišnja. To je iznimno važno, kako za naš turizam tako i općenito za naše gospodarstvo. Ova brzobrodska linija je važan korak u tom smjeru, a nakon sezone priželjkujemo povratak trajekta na ovu liniju jer Gaženica ima sve preduvjete za teretni promet, odnosno prihvat velikih kamiona koji putuju prema Italiji. Ustrajat ćemo na cjelogodišnjoj liniji, a u tome imamo razumijevanje kako resornog ministarstva tako i Jadrolinije, poručio je župan Božidar Longin koji je jutros ispratio Jelenu na prvom putovanju, u pratnji voditelja zadarske agencije Jadrolinije Ante Radosa te lučkog kapetana Alena Rukavine.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA