Zadar

NA NAŠIM MALIM GUŠTIMA

Umjetnica Franica Mandić iz Zagreba donijela unikatni nakit

U šatoru sajma kojeg priređuje Županijska gospodarska komora vruće će biti i sutra kada se očekuje veliki prodajni dan - jer subota je

ZADAR- Ako je izlagačima sajma Naši mali gušti lani na Forumu bilo hladno, ove im je godine na Trgu Petra Zoranić i te kako vruće.
U šatoru sajma kojeg priređuje Županijska gospodarska komora vruće će biti i sutra kada se očekuje veliki prodajni dan - jer subota je. Na Našim malim guštima svega, od hrane do suvenira. Među izlagačima ne može se ne primjetiti i dizajnerski nakit s potpisom Franice Mandić. Veloluška umjetnica koja je u Zagrebu do mirovine radila kao scenograf na HRT-u, jako je željela doći na zadarski sajm na kojem je preklani imala premijeru.

Iako je njezin nakit, naravno ručne izrade, za galerije gdje Franica izlaže i vrlo originala slikarska djela - crteži sa žalom, sudjelovanje na Našim malim guštima  bio joj je izazov. Ugodno su bili iznenađeni i kupci od prije dvije godine njezinim povratkom na sajam. - Moj nakit uglavnom se prodaje u Zagrebu. Svaki komad je unikatan, pokazuje nam umjetnica nevjerojatne kreacije s materijalima iz prirode - za one modno osviještene kao i za one koji će takvim nakitom zasigurno na sebe privući pažnju.

Franice Mandić, rođena Dragojević, veliki je promotor Vela Luke  u koju će, nakon  Zadra otići brati masline. Za svoje unikatne predmete inspirirane zavičajem i knjigom „Luška ića i pića", dobila je oznaku Hrvatski otočni proizvod.

A s otoka i to Dugog otoka, proizvođač maslinovnog ulja Dragan Ramov poslao je na štand sajma maslinovo ulje - friško napravljeno. On je jedan od rijetkih koji radi ulje po sorti masline - drobnica, oblica...

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA