Kultura

UMJETNOST U ZAJEDNICI

Umjetnički projekt Josipa Zankija sa studentima na Velebitu

Na Velebitu studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom multimedijalnog umjetnika Marka Cullena i profesora pri ALU dr. sc. Josipa Zankija sudjeluju u radionici stvaranja site specific umjetničkog rada u prirodnom okolišu Velebita

Projekt Umjetnost u zajednici: redefiniranje nasljeđa grupe "Zemlja" zasnivao se na razmjeni iskustava, reciprocitetnoj suradnji umjetnika i radu unutar lokalne zajednice te istraživačkom radu studenata (etnografija i terenski poligon).
Projekt Umjetnost u zajednici: redefiniranje nasljeđa grupe Zemlja voditelja Maje Flajsig i Josipa Zankija preispituje jednu od najznačajnijih točaka hrvatske povijesti umjetnosti, a to je nasljeđe grupe Zemlja i Krste Hegedušića u kontekstu suvremene umjetničke prakse.

U okviru projekta dosad su održana umjetnička istraživanja i radionice u Hlebinama i Koprivnici kao početnoj točki društvenog eksperimenta grupe „Zemlja" i cijele naivne umjetnosti. Istraživanje se nastavilo na Velebitu krajem svibnja, u Nacionalnom parku Paklenica, odabranom zbog ideje o zemaljskom raju koje je naivno slikarstvo opetovano tražilo, a druga etapa istraživačke radionice u planini odvit će se od 20. do 23. rujna.

Na Velebitu studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu Marta Dijak, Ante Dujmović i Luka Tomić pod vodstvom multimedijalnog umjetnika Marka Cullena i profesora pri ALU, dr. sc. Josipa Zankija sudjeluju u radionici stvaranja site specific umjetničkog rada u prirodnom okolišu Velebita.

Organizator projekta je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske komisije u okviru programa Kreativna Europa, Ureda za udruge RH, Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Grada Zadra, Turističke zajednice općine Starigrad, Sisačko-moslavačke županije, Akademije likovnih umjetnosti i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Turisthotela.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA