Zadar

NEUGLEDAN PRIZOR: VODU ZAMIJENIO ŠLJUNAK

Uprava OŠ Šime Budinića zbog vandala zatrpala fontanu bivšeg ravnatelja

Vodu u fontani ispred Osnovne škole Šime Budinića zamijenio je šljunak.

Vodu u fontani ispred Osnovne škole Šime Budinića zamijenio je šljunak. Projekt bivšeg ravnatelja Ivana Čulara u vrijeme izgradnje izazvao je kritike pojedinih roditelja koji su u njemu vidjeli opasnost za djecu, ali i dijela učitelja kojima se nije svidio način uporabe dvorišta školske zgrade na Voštarnici. No prema riječima nove ravnateljice Jagode Galić, odluka o zatrpavanju fontane uslijedila je zbog učestalog vandalizma.

- Od početka školske godine u dvorištu se tijekom vikenda skupljala šačica delinkvenata koji su demolirali školski okoliš, uključujući i tu famoznu, veliku fontanu. Tjednima su čupali te skupe pumpe. Kad bi u ponedjeljak došli na posao, zatekli bi ispražnjene fontane. Morali bi ponovno naručivati pumpe, ribe i nove količine vode. Bio je to ogroman trošak za školu i nismo tome vidjeli kraja. Nakon mjesec i pol dana uzastopnog maltretiranja, kojeg smo prijavili policiji, zaključili smo da je najbolje zatrpati fontanu šljunkom, rekla nam je Galić.

Uprava OŠ Šime Budinića trenutno radi na novoj viziji za školsko dvorište.

- Još smo u pregovorima s arhitektom pa ćemo kao tim odlučiti koja bi vizura bila najljepša i u funkciji djeci. Imamo različite zamisli, poput pozornice, ali moramo još vidjeti što ćemo od toga uspjeti financirati s obzirom na to da zgrada zahtijeva i hitnije radove na obnovi. Moramo prvo riješiti najvažnije svari i onda će na red doći i dvorište. Nažalost, ne možemo sve odmah kolikogod bi to htjeli. No vjerujem da će kroz godinu dana taj dio školskog dvorišta dobiti novu vizuru i funkciju, istaknula je Galić.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA