Zadar

TIM IZ NADINA DOBIO NOVI UGOVOR ZA ODRŽAVANJE

Urušen kameni zid zaštićenih bedema uz park Vladimira Nazora - čekaju se konzervatori

Kao i na ulazu u park Vladimira Nazora, tako se i sa strane odronio dio bedema koji su uz zaštitu UNESCO-a, našao i pod zaštitom zadarskih komunalaca.

Kao i na ulazu u park Vladimira Nazora, tako se i sa strane odronio dio bedema koji se uz zaštitu UNESCO-a našao i pod zaštitom zadarskih komunalaca.

O najnovijem urušavanju kamenog zida, čemu je pretpostavljamo uzrok starost koja više nije mogla držati zemljište, dobili smo informaciju od pročelnika za komunalne poslove Robertina Dujele:

- Odron na bedemima u Ulici Krešimira Ćosića dogodio se još početkom listopada i odmah je obaviješten ugovoreni izvođač grada za održavanje bedema, TIM iz Nadina. Od njih, međutim,  nismo dobili očekivanu reakciju u roku. Tražena je zaštita mikrolokacije i preslagivanje odronjenog materijala na palete te smo ponovili zahtjev uz oznaku visoke važnosti unatrag dva dana. Jučer je postavljena ograda. U međuvremenu smo poslali zahtjev za konzervatorskim uvjetima kako bi mogli započeti sa sanacijom, navodi pročelnik Dujela.

Odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša u svom Programu održavanja komunalne infrastrukture upravo je za ovakve zahvate manjeg opsega osigurao godišnje 100 000 kuna.
Kako je u međuvremenu istekao četverogodišnji ugovor tvrtki TIM - Nadin, Povjerenstvo za javnu nabavu je provelo javnu nabavu na kojoj je TIM bio povoljniji od ostalih te je sklopljen novi dvogodišnji ugovor s iznosom od 160 000 kuna bez PDV-a.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA