Zadar

OTKRIVENA NOVA "PEGLANJA" OPĆINSKE KARTICE

USKOK proširio istragu protiv načelnika Škabrnje

USKOK je danas donio donio rješenje o proširenju istrage protiv Nediljka Bubnjara (1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

USKOK je danas donio donio rješenje o proširenju istrage protiv Nediljka Bubnjara (1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. 

Osnovano se sumnja da je I. okr., kao načelnik općine Škabrnja, u razdoblju od 3. siječnja do 29. prosinca 2019., u Škabrnji, sredstva Općine koristio u osobne svrhe. Tako je debitnom i kreditnom karticom koje su izdane Općini, u više navrata putem bankomata ili dolaskom u poslovnicu banke podigao najmanje 11.000,00 kuna, koji iznos je koristio za svoje potrebe. Također je tim karticama u više navrata u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom i na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu platio privatne troškove u ukupnom iznosu od najmanje 136.546,28 kuna. Na opisani način je ostvario nepripadnu imovinsku korist u sveukupnom iznosu od najmanje 147.546,28 kuna, za koji iznos je oštetio Općinu Škabrnja, izvijestio je USKOK ne navodeći ime okrivljenika.

Podsjetimo, Bubnjar je početkom ove godine uhićen zbog sumnje da je službenom karticom plaćao osobne troškove u iznosu od najmanje 140.159,55 kuna. Ubrzo je pušten na slobodu i vraćen na položaj načelnika.

Optužnicom podignutom u 2018. godine, kojom je obuhvaćena i njegova zamjenica Kristina Erlić, tereti ga se i da je u ranijim mandatima peglao službenu karticu i sačinjavao lažne putne naloge, oštetivši tako Općinu za najmanje 637.502,94 kuna.

PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA