Zadar

BEZ KONKURENCIJE U ZADARSKOJ BOLNICI

Usred borbe protiv korone dr. Željku Čulini novi mandat

Dr. Željko Čulina dobio je drugi mandat ravnatelja Opće bolnice Zadar.

Dr. Željko Čulina dobio je drugi mandat ravnatelja Opće bolnice Zadar.

- Na javni natječaj stigla je jedino molba dr. Čuline, a odluka je donesena jednoglasno na sjednici Upravnog vijeća koja je, naravno, održana uz sve propisane mjere za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, doznajemo od dr. Zorana Škrgatića, predsjednika UV-a bolnice i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije.

Čulina je HDZ-ov kadar koji uživa punu potporu župana Božidara Longina. Ona je izrečena  Čulini i njegovom timu netom prije izbijanja epidemije u kojoj je uprava zadarske bolnice, na čelu s ravnateljem, promptno reagirala.

Specijalist interne medicine i subspecijalist pulmologije vođenje zadarske bolnice preuzeo je 2016. godine kada je ukinut projekt sanacijskih upravitelja te je ona vraćena osnivaču, Zadarskoj županiji. Šef Odjela za pulmologiju i dotadašnji županijski vijećnik HDZ-a ni na prvom javnom natječaju nije imao protukandidata za rukovodstvo te najveće zadarske zdravstvene ustanove s više od 1300 zaposlenih.

Dr. Čulina ovih je dana posebno prisutan u javnosti kao jedan od članova županijskog Stožera civilne zaštite koji svakodnevno izvješćuju o novostima u borbi protiv koronavirusa. S jedne strane nabava nužne opreme, a na drugoj skrb o oboljelim građanima i organizaciji medicinskog osoblja - u tome dr. Čulina, pokazalo se, jako dobro funkcionira.

 

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA