Zadar

PREPRODAJA DROGE TIJEKOM SEZONE

Ustavni sud odbio osuđenog dilera kokaina kojem se ne sviđa u zatvoru u Zadru

Ustavni sud odbio je tužbu 50-godišnjeg N. A. iz Krapinsko-zagorske županije koji se od prošlog ljeta nalazi u istražnom zatvoru u Zadru.

Ustavni sud odbio je tužbu 50-godišnjeg N. A. iz Krapinsko-zagorske županije koji se od prošlog ljeta nalazi u istražnom zatvoru u Zadru. Uhićen je 4. kolovoza 2020. godine nakon što je policija u apartmanu, kojeg je unajmio na Viru, pronašla 394,38 grama kokaina, kao i 5.860 eura, 10.950 kuna te sto američkih dolara kojih je zaradio preprodajom droge tijekom turističke sezone.

Odmah mu je temeljem rješenja suca istrage Županijskog suda u Zadru određen istražni zatvor koji je do danas više puta produljivan zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U lipnju ove godine proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine. No N. A. bi pravomoćnost presude čekao na slobodi pa je podnio ustavnu tužbu u kojoj je naveo kako "sudovi nisu u dovoljnoj mjeri ispitali i obrazložili daljnje postojanje opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", kao i da se u pobijanim rješenjima "precjenjuje činjenica kako je protiv njega u tijeku kazneni postupak pred Općinskim sudom u Zlataru". Naime, u obrazloženju rješenja za produljivanje istražnog zatvora navodi se kako je istina da okrivljenik do sada nije osuđivan, ali nije bez značaja činjenica da se protiv njega i drugih okrivljenika u Zlataru vodi kazneni postupak zbog zlouporabe opojnih droga.

Ustavni suci složili su se s kolegama iz Zadra navodeći kako su navedeni razlozi dostatni i pravno utemeljeni te ih N. A. svojim tvrdnjama nije uspio dovesti u pitanje.
PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA