Hrvatska i svijet

NOVA ODLUKA STOŽERA

Uvjeti prelaska hrvatske granice: negativan test i karantena

Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite donesena je nova odluka o granicama.

Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite donesena je nova odluka o granicama. 

- Nova odluka je usklađena s preporukama Vijeća o privremenom ograničenju neobaveznih putovanja, posebno iz država u kojima je raširen novi soj virusa. Popis država će donijeti HZJZ, a prema tim putnicima primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere, što znači da će pri ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan PCR ne stariji od 48 sati i ići u izolaciju od 14 dana. Samoizolacija se u tih osoba može skratiti na sedam dana ako se o svom trošku testira PCR testom i ako nalaz bude negativan. Navedeno se zasad odnosi na Veliku Britaniju i Južnoafričku Republiku, najavio je Božinović.

Zbog povećanog broja osoba koje putuju s ciljem dopremanja pomoći uvedena su posebna pravila te će iste moći ući u Hrvatsku temeljem prethodne suglasnosti Stožera, bez testa.

Putnici koji ulaze u Hrvatsku iz trećih zemalja imat će slične uvjete kao oni koji putuju iz EU, ali po dolasku zbog neodgodivih razloga (sahrana, liječenje) ulazak će se ograničiti na maksimalno 12 sati. Sve je objavljeno na linku, a odluka će početi vrijediti od četvrtka, 14. siječnja.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA