Zadar

GRADITELJI A3 I NA LOKACIJI MESOPROMET

Uz brda materijala od rušenje idućeg tjedna počinje ponovno građenje

Gradilište na kojem je srušena građevinska konstrukcija pretvorena je u veliki rudnik s brdima samljevenog materijala i hrpama otpadnog željeza.

ZADAR- Gradilište na kojem je srušena građevinska konstrukcija, pretvoreno je u veliki rudnik s brdima samljevenog betona i hrpama otpadnog željeza.

Rok od 60 dana koliko je VDM Promet iz Zagreba ugovorio s investitorima stambenog kompleksa na lokaciji „Tvornica kruha" istekao je prije desetak dana.

- Tražili smo od njih da intenziviraju posao kako bi nam stvorili uvjete za planirani početak gradnje, kazao je dipl.ing arhitekture Željko Predovan, projektant i jedan od suvlasnika tvrtke Moj Centar. Oni su nakon rujanske poplave prijavili štetu od 27 milijuna kuna kada je voda podigla konstrukciju koja se nije vratila na kućište. Protekla skoro tri mjeseca trajali su radovi na rušenju tri etaže podzemne garaže te prizemlja i kata koliko je bilo izgrađeno do 11. rujna. Projektant je planirao da će ponovna gradnja početi 1. veljače ali stanje na terenu je premašilo takvo očekivanje. Na gradilištu se ovih dana radi i noću. Tvrtka, koja ruši i mora očistiti teren, pritisnuta je od strane investitora da posao privedu kraju.
Na gradilište bi se idućeg tjedna vratili graditelji iz tvrtke A3. Oni su dobili posao gradnje 108 stanova i na lokaciji "Mesopromet" od Lignum Stanogradnja, nove tvrtke koju je osnovao Ivan Jurjević. To neće biti problem za investitore projekta Tvornice kruha jer se radi o tvrtki koja ima 300 zaposlenih, kazao nam je Predovan.

Prokurist te tvrtke sa sjedištem u Splitu je Željko Šaravanja sa zadarskom adresom. Uprava A3 tvrtke za građenje i trgovinu, u trojnom vlasništvo, dobit iz 2016. godine od 3.6 milijuna kuna uložili su u povećanje temeljenog kapitala a lani su sklopili više velikih poslova. U Zadru će raditi paralelno na dva gradilišta. Prednost u broju radnika imat će započeti projekt od 120 stanova  uz Murvičku i Tuđmanovu ulicu od kojih je 90 posto rezervirano s uplatom od 10 posto.

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA