Zadar

BURNA NOĆ U ZATONU

Vatra prijetila benzinskoj postaji i kućama - evakuirano 200 mještana

Sinoć oko 22:15 izbio je veći požar uz državnu cestu DC306 u naselju Zaton kod Nina.

Sinoć u 22,16 sati izbio je požar na otvorenom prostoru između Nina i Zatona. Odmah po dojavi, na teren su upućeni vatrogasci JVP Zadar.i policijski službenici.

Vatra potpomognuta jakim vjetrom (burom) približila se rubnim kućama i benzinskoj postaji u mjestu Zaton, zbog čega su oko 23,30 sata policijski službenici započeli s preventivnom evakuacijom mještana kako ne bi došli u opasnost. U evakuaciji su sudjelovali policijski službenici Prve policijske postaje Zadar i Interventne jedinice policije koji su, između ostalog sa službenim vozilima evakuirali oko 200-ak mještana iz 70-ak vatrom ugroženih objekata. Evakuirani mještani smješteni su kod rodbine, prijatelja i poznanika u središtu Zatona, dalje od požara.

Požar je ugašen oko 1,30 sati, a državna cesta D 306 bila je zatvorena do 2 sata. Ozlijeđenih nema, a tijekom noći, nakon što je požar ugašen i stvoreni sigurnosni uvjeti, mještani su se vratili svojim kućama.

Vatrogasci i policijski službenici i dalje se nalaze na mjestu događaja te je u tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg će se na mjestu događaja provesti očevid, kojim će se utvrditi uzrok požara, materijalna šteta te ostale okolnosti požara

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA