Zadar

TKO ĆE GASITI POŽARE U NAJTURISTIČKIJEM MJESTU?

Vatrogasci Vira u blokadi su sa 87.218,22 kuna duga

Na Trgovačkom sudu postupak je pokrenut zbog duga od 87.218,22 kuna

Nakon problema u stankovačkom DVD-u, kojemu nedavno nije moglo biti donirano vatrogasno vozilo zbog neusklađenosti sa Zakonom, ponovno se aktualizira i problem u DVD-u Vir. I tamo je situacija slična kao u Stankovcima - vatrogascima zapovijeda oporbeni Miroslav Glavan, a na vlasti je lista Kristijana Kapovića, koji je kao bivši načelnik ukazivao da netransparentnost trošenja novca.

Prije tri godine pokrenut je stečajni postupak zbog duga od 43 tisuće kuna. Vatrogasci su tada izbjegli stečaj, ali sada je na Trgovačkom sudu postupak ponovno pokrenut zbog duga od 87.218,22 kuna. Zastupnik društva Miroslav Glavan pozvan je da u roku od 15 dana od dana objave oglasa podnese sudu popis imovine i obveza.

- Jedinice lokalne samouprave dužne su iz svojih proračuna izdvajati oko 4 posto na vatrogasnu zaštitu, što bi u našem slučaju bilo i do pola milijuna kuna. Mi ne tražimo toliko, ali barem troškove jednog zaposlenika, goriva, registracije i popravka vozila bi trebalo pokriti, isticao je predsjednik DVD Vir Miroslav Glavan u prethodnom postupku. Kapović je rekao da za probleme nije znao, moguće i zato jer udruga nije podnijela izvješće o utrošenom novcu, bez čega nema novih uplata.

Problemi su tada riješeni, hoće li se i sada pronaći kompromis znat će se do sudskog ročišta.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA