Zabava

EDIC ZADAR

Važna i točna informacija za YouTubere

U zadnje vrijeme mogu se čuti dezinformacije o reformi autorskih prava koju predlažemo. Ako ste YouTuber ili ljubitelj YouTubea, ne morate se brinuti.

U zadnje vrijeme mogu se čuti dezinformacije o reformi autorskih prava koju predlažemo. Ako ste YouTuber ili ljubitelj YouTubea, ne morate se brinuti. I dalje ćete moći raditi sve što ste radili i dosad: gledati omiljene videoblogove, snimati i objavljivati materijale za svoje pratitelje, učiti iz videozapisa s uputama, slušati glazbu i još mnogo više! Jednostavno i dalje uživajte u svemu tome baš kao što uživamo i mi! Zašto smo predložili reformu?

Zato što... Vjerujemo da umjetnici, izvođači i autori sadržaja koji svoja djela objavljuju na internetu moraju dobiti pravednu naknadu za svoju kreativnost i uložen trud.

Moramo premostiti taj vrijednosni jaz te zajamčiti pravednu raspodjelu naknada autorima i internetskim platformama.

Želimo osnažiti autore i umjetnike te ojačati njihov položaj u pregovorima s velikim platformama kojima njihova djela donose veliku korist.

Želimo transparentne ugovore između internetskih platformi i autora.

Što slijedi?

O našem prijedlogu raspravljaju Europski parlament i Vijeće EU-a. Nova pravila stupit će na snagu nakon postizanja dogovora i službenog donošenja direktive. Ako vas zanima ta tema, više informacija možete pronaći na ovoj poveznici.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA