Zadar

PREOKRET U VODOVODU

Veće plaće i božićnice u gradskoj tvrtki: Ostvarili smo čudo, ali tražit ćemo još!

Radnicima Vodovoda povećat će se plaće za 600 do 1000 kuna, a dobit će i božićnice od 1000 kuna te darove za djecu. Rezultat je to višemjesečnih aktivnosti sindikalista koji su iznimno zadovoljni s ovakvim ishodom.

Radnicima zadarskog Vodovoda povećat će se plaće za 600 do 1000 kuna, a dobit će i božićnice u iznosu od 1000 kuna te darove za djecu. Rezultat je to višemjesečnih aktivnosti sindikalista koji su iznimno zadovoljni s ovakvim ishodom.

- Mjesecima smo bezuspješno tražili bolje uvjete rada, kad smo se odlučili obratiti gradonačelniku Branku Dukiću. Odgovorio je na moj poziv i sazvao sastanak s direktorom Vodovoda Tomislavom Matekom i pročelnikom Robertinom Dujelom. Prije tri dana došlo je do rješenja. Plaće su povišene za 70 % radnika, počevši od onih s najnižim primanjima. Ono što je iznimno važno je bolji dijalog s Upravom, direktor Matek se pokazao kooperativnim. Nije nam bilo lako, ali postigli smo čudo. Ne pamtim da je netko u Hrvatskoj ovakvo nešto ostvario. No unatoč tome mi tu nećemo stati. U siječnju nastavljamo kolektivne pregovore, tražit ćemo još veće plaće i bolje uvjete rada, istaknuo je Vedran Uranija, pravni povjerenik Teritorijalnog ureda Saveza Samostalnih Sindikata Hrvatske Zadar.

O preokretu u gradskoj tvrtki s 288 zaposlenih na današnjoj konferenciji za medije u Domu sindikata govorila je i Marica Iglić, sindikalna povjerenica za komunalna društva.

- Vrata direktora su nam otvorena i idemo dobrim putem, naglasila je Iglić, dok se predsjednik radničkog vijeća Josip Gospić još jednom zahvalio svima koji su omogućili ovaj uspjeh. Medijima se obratio i Žan Glavurtić, predsjednik prvog sindikata branitelja u RH, ističući kako gotovo u svim tvrtkama rade branitelji ili njihove obitelji, stoga Uranija ima njihovu potporu u svim budućim sindikalnim procesima.

PRIKAŽI KOMENTARE (25)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA