Sport

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Večeras u Jazinama gradski derbi, a ne igra Zadar

Gradski derbi igra se večeras u Jazinama, gdje su Jazine-Arbanasi od 20:15 sati formalno domaćin Sonik-Puntamici

Danas i sutra igraju se susreti osmine finala Kupa Krešimira Ćosića, u kojima će nastupiti čak četiri zadarska kluba. Zadar sutra u 19 sati igra u SInju protiv Alkara, dok će "entuzijasti" iz Diadore svoj najveći susret u kratkoj povijesti igrati također sutra, u dvorani OŠ Zadarski otoci, protiv GKK Šibenka.

Gradski derbi igra se večeras u Jazinama, gdje su Jazine-Arbanasi od 20:15 sati formalno domaćin Sonik-Puntamici. Iako su Puntamičani favoriti, jer igraju u najvišem rangu domaćeg natjecanja (HT premijer liga), nisu ni Jazine-Arbanasi "za baciti". U dosadašnjih 11 utakmica Prve muške lige ostvarili su jednako toliko pobjeda, četiri više od pratnje (Samobor, Bosco i Pula), te se prometnuli u glavnog favorita za povratak u elitno natjecanje.

Ipak, momčad Jakova Borčića doživjela je u ovom prijelaznom roku neke promjene, jer su ju napustila dvojica igrača iz prve petorke, Arian Došen i David Ušić, ali i došla četvorica novih. Dvojica su Zadranima dobro poznati Josip Ceranja i Marko Atelj, prošlosezonski igrači Sonik Puntamike, dok su na mjesto playmakera došli Amerikanac Darian Anderson i Marin Jeličić. Ohrabrujuće za trenera Borčića, koji je većinu zimske stanke imao šest igrača, pa je i sam igrao trening-utakmice, ali taj će orkestar tek trebati "uštimati".

- Nama je večerašnja utakmica veliki izazov i prilika da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Atelj neće nastupiti, Ceranja će dati koliko bude mogao, s obzirom na fizičko stanje, a možda možemo protivnika iznenaditi na raspoloženje i motivaciju, kaže Borčić.

Klupske ambicije i dalje su usmjerene prema HT premijer ligi. Stečena zaliha dovoljna je za nastup na završnici, u kojoj će igrati četiri najbolje momčadi, no samo će jedna izboriti najviši rang.

- Sve momčadi su se pojačale, bit će teško, no mi ne odustajemo od tog cilja, kaže Borčić.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA