SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713218400 AND gallery_id = 11469File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713218400, '11469', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Velika pobjeda KK Zadar u Ljubljani, cijelo vrijeme vodio pa slavio u napetoj završnici - Vijest - 057info - Zadar

Sport

ZADARSKA MOMČAD ODIGRALA UTAKMICU SEZONE

Velika pobjeda KK Zadar u Ljubljani, cijelo vrijeme vodio pa slavio u napetoj završnici

arter je još jednom s 19 poena, 8 skokova i 7 asistencija bio junak utakmice

Zadar je ostvario veliku pobjedu u ABA ligi - na gostovanju u Ljubljani pobijedio je Euroligaša Cedevitu Olimpiju nakon dramatične završnice rezultatom 73:74. Zadar je bio i bolji nego razlika pokazuje, cijelo je vrijeme kontrolirao utakmicu i potpuno zasluženo odnosi dva boda.

Mnogi su s nestrpljenjem čekali početak utakmice kako bi vidjeli kakav je novi igrač Trevor Thompson, koji je doveden na poziciju koju je imao otpušteni Uroš Luković. Njega ipak nije bilo u početnoj petorci - Vladimir Anzulović na parket je poslao Junakovića, Cartera, Marčinkovića, Bursaća i Vukovića. Projicirani vođa momčadi i kapetan Dominik Mavra i nakon reprezentativne stanke ostao je izvan prve postave.

Počelo je zadarskim vodstvom (trica Vukovića), Cedevita je okrenula na 9:5 ali ni Zadar se nije dao. Nakon četiri minute ugledali smo i Trevora, kojemu je prva akcija bio prekršaj na Blažiču na šutu za tri. U sljedećem napadu glavnom je nenamjerno nokautirao Ejima, a onda napokon i postigao prvi poen u zadarskom dresu. Bio je dosta aktivan u napadu, imao čak i pokušaj za tricu te je očito riječ o igraču koji neće biti samozatajan poput prethodnika. Na 19:19 krenula je velika serija Zadra, po tricu su ubacili Jordano, Thompson i Mavra te je Zadar na kraju prve četvrtine imao 20:32.

U drugoj četvrtini domaćini su pokušali sustići Zadar, uspjeli jednom doći i do pet poena razlike, što je brzo "anulirao" Junaković s dvije trice. Standardni Carter, vrlo dobri Thompson u debiju (9 poena u poluvremenu, u drugom nije pogađao), čvrsti Marčinković u obrani (bez poena u poluvremenu), solidni Mavra i Drežnjak sačuvali su na poluvremenu vodstvo 39:47.

Pogodak Vukovića i trica Marčinkovića dugo su bili jedino što je Zadar pogodio u drugom poluvremenu. Srećom i Zmajčeki su u isto vrijeme bili "rezervirani", prednost se nije topila iako su i suci malo natezali na stranu favoriziranog euroligaša. Anzulovićeva momčad i dalje se kretala na desetak poena prednosti, u jednom trenutku ona se prepolovila a kad je bilo najteže izvrsno su reagirali Mavra i Carter te sačuvali 55:62 na kraju treće četvrtine.

Momčad takve kvalitete morala je prije ili kasnije "proraditi" pa je u 33. minuti nakon dugo vremena došla do izjednačenja - 62:62. Ovog šuta Carter je sam izvukao novu razliku. U dramatičnoj završnici sijevale su trice i s jedne i s druge strane. Tridesetak sekundi prije kraja Zadar je imao priliku za odlazak na četiri poena razlike, ali Mavra i Carter nisu uspjeli pa je Pullen na suprotnoj strani dobio slobodna bacanja za izjednačenje. Promašio je jedno a Zadar je uspio izbjegavati prekršaje sve dok nije iscurilo i posljednjih 13 sekundi.

Carter je još jednom s 19 poena, 8 skokova i 7 asistencija bio junak utakmice, a kapetan Mavra pokazao je da ne moraš biti u početoj postavi da bi odigrao ključne momente u utakmici. Zadar slavi veliku pobjedu protiv euroligaša i rasterećen čeka sljedeće protivnike u ABA ligi.

ABA liga: Cedevita - Olimpija - Zadar
Foto: KK Cedevita Olimpija
PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA