Sport

BACILA KOPLJE 54,37 METARA

Veronika Šokota prva u Europi i svijetu u svojoj kategoriji

Ovim rezultatom Veronika je ispunila normu za mlađe juniorsko prvenstvo Europe u Rietiu u Italiji

Tijekom vikenda u organizaciji ASK Splita održan je atletski zimski miting na otvorenom, čime je i službeno započela atletska sezona na otvorenom. Natjecanje je održano pod strogim epidemiološkim mjerama zbog korona virusa. U Splitu je nastupilo troje atletičarki Atletskog sportskog kluba Zadar.

Prvo mjesto u bacanju koplja (500 g) u konkurenciji mlađih juniorki osvojila je Veronika Šokota, hitnuvši koplje do 54,37 metara, čime je 43 cm povećala svoj osobni i ostvarila novi klupski rekord u konkurenciji mlađih juniorki. Ujedno ovim rezultatom Veronika je ispunila normu za mlađe juniorsko prvenstvo Europe u Rietiu u Italiji koje će se održati od 26. do 29. kolovoza ove godine. S ovim rezultatom Veronika je trenutno prva u Europi i svijetu u bacanju koplja (500 g) za mlađe juniorke.

Anita Odžaković (2006 godište) nastupila je u bacanju kugle (3 kg) i osvojila prvo mjesto u konkurenciji mlađih juniorki s 13,57 m, čime je za točno 50 cm podigla svoj novi osobni i novi klupski rekord za kadetkinje. Anita je nastupila i izvan konkurencije u bacanju diska (1 kg) za seniorke i s rezultatom od 34,06 m osvojila četvrto mjesto.
Na 100 m u konkurenciji mlađih juniorki nastupila je kadetkinja Enea Nikpalj u konkurenciji mlađih juniorki i osvojila drugo mjesto s 14,5 sekundi.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA