Kultura

ATRAKCIJA I PROMOCIJA

Vertikalni ples na stijenama Paklenice - ljetna škola Marije Šćekić

Ljetna škola vertikalnog plesa i somatskog učenja u organizaciji umjetničke organizacije Histeria Nova održat će se u Nacionalnom parku Paklenica od 07.-09. srpnja za 20ak prijavljenih polaznika iz Hrvatske i inozemstva.


Ljetna škola vertikalnog plesa i somatskog učenja u organizaciji umjetničke organizacije Histeria Nova održat će se u Nacionalnom parku Paklenica od 07.-09. srpnja za 20ak prijavljenih polaznika iz Hrvatske i inozemstva.

Ovim se programom Marija Šćekić, plesna umjetnica i osnivačica Histeria Nove, vraća u Paklenicu, gdje je prije nekoliko godina uspješno provela projekt Vrata Velebita promovirajući kulturnu i prirodnu baštinu Velebita kroz vertikalni ples kao novu umjetničku formu u Hrvatskoj.

Zainteresirani posjetitelji Parka moći će prisustvovati radionicama na stijenama kanjona Velike Paklenice 7. i 8.srpnja u terminima od 9 do 11 i 16 do 19 sati. Najatraktivnije će zasigurno biti vidjeti kreativni dio izvedbe za sve polaznike u vremenu od 18 do 20 sati.
Radionice se održavaju pod vodstvom Magale Lanriot iz Portugala, plesne umjetnice koja trenira suvremeni i zračni ples dok je za koreografiju zadužen David Greeves iz Velike Britanije.

Kao uvod u plesne radionice na pakleničkim stijenama za sve zainteresirane su organizirani prezentacija i predavanje na temu razvoja vertikalnog plesa u Hrvatskoj(Marija Šćekić) te koreografije i rigginga (David Greeves). Predavanja će se održati 7.srpnja sa početkom u 12 sati  u multimedijalnoj dvorani Posjetiteljskog centra „Podzemni grad Paklenice".

Škola vertikalnog plesa i somatskog učenja je razvojni projekt Marije Šćekić koji obuhvaća rezidencije za profesionalne vertikalne plesače s mogućnošću usavršavanja u polju somatskog i prirodnog pokreta tijela, radionice vertikalnog plesa za početnike i profesionalce pod vodstvom recentnih koreografa i plesnih pedagoga iz svijeta te umjetničke suradnje i produkcije u svrhu međunarodne kulturne razmjene i razvoja vertikalnog plesa kao snažnog promotora kulturno-prirodne baštine.

Nakon NP-a Paklenica radionice se nastavljaju u Zadru 10.-11.srpnja a više o ukupnom programu se može naći na linku www.histerianova.com
Sve navedeno objedinjuje projekt Marije Šćekić pod nazivom „Biennale novog pokreta" čije je službeno otvorenje autorica najavljuje u rujnu 2021.odine. u Zadru.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA