Sport

NOVI PODVIG ZADARSKE TENISAČICE

VIDEO: Bernarda Pera u Australiji pobijedila desetu igračicu svijeta

Bila sam spremna otići u ponedjeljak. Kad sam dobila priliku nastupiti bila sam uzbuđena, a dobiti dva meča je nešto neopisivo, rekla je Pera

Bernarda Pera priredila je najveće iznenađenje Australian Opena - na svom prvom Grand Slam turniru u drugom kolu pobijedila je 10. igračicu svijeta Johannu Konta rezultatom 6:4 7:5. U sat i 15 minuta Pera je svladala tenisačicu koja je prije dvije godine igrala u polufinalu ovog turnira.

Cijelo vrijeme Zadranka je beskompromisno igrala, posebno čvrsto na bekhendu, dok je Konta izgledala preplašeno kao da ona igra protiv favorita. Iako je spasila tri meč lopte, protiv Zadranke joj nije bilo spasa - pri rezultatu 6:5 u drugom setu mirno je odservirala svoj gem i otišla u treće kolo.

U cijelom meču Pera je imala čak 17 prilika za break, od kojih je realizirala četiri, dok je njezina protivnica uzela dva breaka iz isto toliko pokušaja.

Podsjetimo, Pera je izgubila u posljednjem kolu kvalifikacija i u turnir je ušla naknadno, kao "sretni gubitnik".

- Bila sam spremna otići u ponedjeljak. Kad sam dobila priliku nastupiti bila sam uzbuđena, a dobiti dva meča je nešto neopisivo, rekla je Pera.

Kao kuriozitet spomenimo da su obje tenisačice nastupaju pod zastavama "drugih domovina" - Pera pod američkom zastavom, a Britanka Konta pod australskom.


View on YouTube

PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA