Zadar

SAŽETAK NASTUPA

VIDEO: Krila Oluje izradila i promovirala spot

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Krila Oluje" izradila je promotivni spot s atraktivnim prikazima dijela njihovog letačkog programa snimljenim iz kabine Pilatusa PC-9M.

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Krila Oluje" izradila je promotivni spot s atraktivnim prikazima dijela njihovog letačkog programa snimljenim iz kabine Pilatusa PC-9M. 

Vođa "Krila Oluje" satnik Darko Belančić kazao je kako je spot sažetak njihovih nastupa unatrag nekoliko sezona u kojem su prikazani najzahtjevniji elementi i koji dočaravaju svu ljepotu i atraktivnost programa "Krila Oluje". 

"Približavamo se obljetnici VRO Oluja i našem rođendanu te je ovo naša čestitka povodom te značajne pobjedničke operacije Hrvatske vojske i policije po kojoj smo i dobili ime. Kroz spot promoviramo i prekrasne kadrove Hrvatske iz zraka i nadam se kako će svi uživati u našem spotu", poručio je satnik Belančić.
Akrobatska grupa "Krila Oluje" djeluje u sastavu Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ-a u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku. Javnosti je predstavljena 5. kolovoza 2005., povodom 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, a do sada je imala 194 nastupa, od kojih 142 u Republici Hrvatskoj i 52 u inozemstvu. Osvojila je brojne nagrade na međunarodnim aeromitinzima, a najznačajnija je "Mač kralja Husseina", nagrada za najbolju letačku prezentaciju na svjetskoj vojnoj manifestaciji "Royal International Air Tattoo" u Zračnoj bazi Fairford 2016. godine. "Krila Oluje" redovito sudjeluju na obljetnicama vojno-redarstvenih operacija iz Domovinskog rata te ostalim manifestacijama u Republici Hrvatskoj.

Uz satnika Belančića, u grupi lete bojnici Ivan Anđić i Zvonimir Mravunac, satnik Goran Grgić te natporučnici Denis Živaljić i Marko Novković. Uz grupu su još i službeni komentator poručnik Danijel Rigo te savjetnik pukovnik Damir Barišić.

Za izniman doprinos u prezentaciji razvijenih sposobnosti HRZ-a i Hrvatske vojske te uspješne promocije RH u svijetu, sadašnja postava i dosadašnji članovi grupe koji se nalaze u sustavu Hrvatske vojske odlikovani su Redom hrvatskog pletera.


View on YouTube

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA