Zabava

USPJEH POZNATOG ZADARSKOG KVIZAŠA

VIDEO: Pročelnik Lovro Jurišić na Šifri osvojio 100.000 kuna

Jurišić je u drugoj emisiji uspješno odgovarao na pitanja o anarhiji, gol razici vatrenih u Rusiji (iz drugog puta, 14:9), sjedištu Lige naroda...

Županijski pročelnik Lovro Jurišić na HRT-ovom kvizu Šifra što ga vodi Joško Lokas prošlog je tjedna osvojio 100.000 kuna. Jurišić je sudjelovao u dvije emisije. U prvoj se predstavio i riješio prvih pet najlakših pitanja, a u drugoj je riješio prvu seriju, dok je u drugoj ostao "kratak" za odgovor na pitanje koja pjesma počinje i završava istom strofom (Balada iz predgrađa).

- Nisam imao pojma koji je odgovor, sreća da je to bilo posljednje a ne prvo pitanje. Ostatak nije bio problem a i atmosfera je ugodna, jer je naglasak na upoznavanju natjecatelja, ne samo na pitanjima. Uspio sam predstaviti novo izdanje Memorijala Mirka Miočića, koje će se održati 5. i 6. listopada u Arsenalu, što mi je bio jedan od ciljeva, kaže Jurišić, koji je jučer dobitak proslavio s kolegama iz Županije.

Jurišić je u drugoj emisiji uspješno odgovarao na pitanja o anarhiji, gol razlici vatrenih u Rusiji (iz drugog puta, 14:9), sjedištu Lige naroda... U drugom krugu riskirao je s već osvojenih 25.000 kuna, a za otvaranje pitanja od pola milijuna kuna nedostajao mu je odgovor o Cesariću. Ipak, za pokazano znanje Jurišić je osvojio već spomenutih 100.000 kuna.

Lovro se inače već dvadesetak godina natječe u različitim televizijskim kvizovima. Jednom je ispričao anegdotu kako je 1999. u Izazovu propustom organizatora ispao iako je dao točan odgovor. U Milijunašu nije uspio proći najbrži prst ("na probama sam bio najbrži, u emisijama su bila dva pitanja na kojima nisam bio"), a u Potjeri je gubio pet puta. Ovim nastupom ipak je ušao u krug samo nekoliko Zadrana koji su se s televizijskog kviza vratili sa značajnijim novcem. Čak je i Mirko Miočić na Milijunašu zapeo na 32 tisuće kuna.

Posljednjih godina Jurišić se okrenuo pub kvizovima. Polufinale aktualnog Zadarskog pub kviza je u subotu u Sedmici (kod Gospe od Zdravlja), nakon pomora favorita u četvrtfinalu, među njima i Lovrine ekipe. Finale je 28. lipnja.

- Radimo sve na volonterskoj bazi, bez kotizacija. Svake večeri sudjeluje 18-20 ekipa, a boduju se oni koji su ostali u konkurenciji. Budući da sam ispao, sada imam dosta posla oko sastavljanja pitanja, kaže Jurišić.

Za one koji ne znaju, u mladosti je bio glazbenik, veliki je fan metal glazbe, a imao je priliku u Seattleu upoznati i basista Nirvane zadarskih korijena Chrisa Novoselića. Nakon diplome na FER-u vratio se u Zadar a trenutačno je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove.


View on YouTube

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA