Zadar

RADOVI BI MOGLI POČETI POLOVICOM TRAVNJA

Video projekcija pametne Tuđmanove uz dva nova semafora i jedno autobusno stajalište

Na posebno kreiranoj stranici ZadarTopCity objavljena je video simulacija budućeg izgleda proširene Ulice Franje Tuđmana od crkve sv. Ivana preko raskrižja s Puta Stanova do rakrižja s Ulicom Josipa bana Jelačića.

Na posebno kreiranoj stranici ZadarTopCity objavljena je video simulacija budućeg izgleda proširene Ulice Franje Tuđmana od crkve sv. Ivana preko raskrižja s ulicom Put Stanova do rakrižja s Ulicom Josipa bana Jelačića.

Za 11 mjeseci radova bit će napravljen projekt ITS-a (pametnog sustava) koji uključuje prioritizaciju vozila javnog prijevoza i biciklističku stazu te proširenje na četiri trake.

Na dionici od 890 metara uz semafor na raskrižju Tuđmanove i Puta Stanova doći će još dva semafora. Prvi će biti kod zgrade na lokaciji Mesoprometa gdje je do sad bio samo pješački prijelaz s treptačem zbog kampusa. Svega 200-njak metara dalje dolazi novi semafor zbog skretanja u kompleks TIZ-a u koji se do sada nije mogalo ući preko pune linije od suprotne istočne strane.

Na toj dionici, nasuprot zgrade "zmije", iz naselja TIZ bit će novo ugibalište za autobuse iako se do sada nije koristilo ni autobusno stajalište kod City Gallerije. Taj dio projektom rekonstrukcije Tuđmanove, od crkve sv. Ivana, manje je vidljiv u 3D vizualizaciji koja prati projektno rješenje tvrtke GIN Company.

Ipak, vidljivo je kako strana uz City Galleriju ostaje bez drvoreda od devet stabala, a neće biti zamijenjeni niti s grmljem. Na toj strani će se Tuđmanova širiti, a na nogostupu koji bi trebao biti širine tri metra ucrtana je i biciklistička staza. Ona se proteže i u nastavku nove trase, također na obje pješačke staze.


View on YouTube

Uz dio sa strane bivše vojarne, od Impact centra posadit će se većina od planiranih 70 stabala. Njih bi trebalo biti i na suprotnoj strani kod TIZ-a gdje su do sada stabla skrivala drveni most i derutnu ogradu gradilišta. Taj dio uz Ulicu Franje Tuđmana nestat će i bit će zamijenjen novim potpornim zidom kojeg je za taj dio projektirao D&Z.

Oni su jedni od kandidata za stručni nadzor koji još nije izabran. To se očekuje uskoro kao i potpis ugovor s Lavčevićem, izabranim izvođačem radova. Na tu odluku do petka, do kada je bio rok javne nabave, nije izjavljena žalba. Nakon svih rokova mirovanja i bez žalbi, očekuje se da bi nadzor uveo izvođača radova polovicom travnja, najavio je Ante Ćurkovć, v.d. pročelnik Odjela za EU fonove preko kojeg se dobilo financiranje proširenja i stvaranje "pametne" Tuđmanove .

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (31)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA