Kultura

PROMOTIVNI SPOT IZ ZADRA

VIDEO: ZaPisovci tražili priče, ali ovaj put pred kamerom

Da ne bi ostala samo slova na papiru, zadarska udruga pisaca ZaPis se prebacila na digitalne platforme.

Da ne bi ostala samo slova na papiru, zadarska udruga pisaca ZaPis se prebacila na digitalne platforme. Snimili su svoj prvi promotivni spot, i to za aktualni književni natječaj "U potrazi za piscem".

Spot je snimio i montirao mladi zadarski kreativac Dorijan Dukić, a pred kamerom su se našli ZaPisovci Robert Nezirović i Iva Pejković, koji su "tražili priče" na nekim od prepoznatljivih zadarskih lokacija.


View on YouTube

Ovo je možda i prvi književni video koji je ujedno i prelijepa turistička razglednica. Sam natječaj zaključuje se 15. ožujka 2021. Tema je slobodna, važno je da živite na području Zadra i Zadarske županije i da pišete prozu.

ZaPis prima isključivo prozne uratke na mail [email protected], do 16 kartica teksta uz kojega je potrebno poslati i kratku biografiju.

Udruga želi pojačati svoje redove upravo autorima proze. Dodijelit će i nagrade najboljim autorima, poklon pakete knjiga i godišnje članstvo u Gradskoj knjižnici Zadar.

U međuvremenu, Udruga se priprema za manifestaciju Zadar čita na temu bajki, planira jedno književno gostovanje sredinom travnja, te promociju nove zbirke - pjesničkog prvijenca Ivana Čeperkovića pod nazivom "Nigdje noći", na Svjetski dan knjige, 23. travnja.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA