Sport

PRIJE KONGRESA SPORTSKOG TURIZMA

Vijeće HOO zasjeda u JK Uskok - priznanje jedriličarima

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora u olimpijskom programu za Tokio 2020. kao evidentni kandidate potvrdilo je Šimu i Mihovila Fantelu koji su među prvim sportašaima u Hrvatskoj, još lani osigurali olimpijsku normu

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora u olimpijskom programu za Tokio 2020. kao evidentne kandidate potvrdilo je Šimu i Mihovila Fantelu koji su među prvim sportašima u Hrvatskoj još lani osigurali olimpijsku normu. Oni su jedini zadarski sportaši u tom kao i ostalim programima podrške koju pruža HOO.

Zato će Zadar biti mjesto održavanja 30. sjednice Vijeća HOO u aktualnom sazivu. Ona će se održati u Jadriličarskom klubu Uskok početkom listopada. JK Uskok izabran je za mjesto održavanja sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora prvi put u Zadru kao priznanje  zadarskom jedrenju. Zadarski jedriličari, od  Tomislava Bašića i Petra Cupaća koji su sudjelovali na OI u Ateni, preko posada Pavla Kostova i Cupaća, te prvih olimpijki Enie Ninčević i Romane Župan, do nositelja olimpijskog zlata Šime Fantele i Igora Marenića - sve su to uzdanice HOO.

 U SC Višnjik tjedan dana kasnije priredit će se 4. kongres sportskog turizma koji se od početka održava u Zadru. Pokroviteljstvo im je i ove godine dalo Vijeće HOO pod vodstvom Zlatka Mateše.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA