Zadar

AKCIJA ZA LINEARNI AKCELERATOR

Vijećnici će donirati svoje naknade, Gregov zatražila župana da se odrekne svoje plaće

Željko Šoša inicijativu odreći vijećničke naknade za linearni akcelerator.

Inicijativu Željka Šoša, u ime HDZ-a i koalicijskih partnera, o doniranju vijećničke naknade za kupnju linearnog akceleratora ujedinio je oporbu i vladajuće.

No, kako taj potez ne bi ispao samo populizam pred izbore, oporbeni vijećnici zatražili su hitno uvrštenje tog prijedloga na jučerašnju sjednicu Županijske skupštine. Unatoč tome što su svi bili složni, točka nije uvrštena.

- Imat ćemo još jednu sjednicu za koju ćemo pripremiti ovaj prijedlog, sve će biti kako treba, humano i bez populizma, rekla im je predsjednica Skupštine Nevenka Marinović.

Ovaj uređaj, iznimno važan u liječenju onkoloških pacijenata, košta oko 30 milijuna, a Stipe Bjeliš predložio je tri koraka kojima bi se uz donacije građana napokon moglo doći do tog velikog iznosa. Prema njegovom prijedlogu, to bi se postiglo pomoću kreditnog zaduženja Zadarske županije, financijske injekcije Ministarstva zdravstva, te sudjelovanjem svih gradova i općina u Zadarskoj županiji, proporcionalno broju stanovnika.

Župan Božidar Longin istaknuo je kako je Zadarska županija već uključena u akciju Zraka za život, te da vjeruje da će se do jeseni prikupiti znatna sredstva. Replicirala mu je Ksenija Gregov.

- Je li župan baba Vanga pa zna da će na jesen on biti župan?, poručila je Gregov tražeći od Longina da se odrekne svoje plaće, što on nije komentirao.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA