Zadar

FOTO: UMJESTO ZAHVATA NA POTROŠENIM STAZAMA

Vijećnik Marić bi popločao i izgradio fontanu, a Dujela čekao novce iz EU za cjelovito rješenje

HDZ-ov vijećnik Mate Marić na ovotjenoj sjednici Gradskog vijeća je rekao kako bi se trebao „popločati park između zgrade Tehničke škole i Peglice". Marić je svoj prijedlog obrazložio spoznajom kako se stvara nova vizura tog dijela Poluotoka.

HDZ-ov vijećnik Mate Marić na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća ustvrdio je kako bi se trebao „popločati park između zgrade Tehničke škole i Peglice".

Marić je svoj prijedlog obrazložio spoznajom kako se stvara nova vizura tog dijela Poluotoka.

- Izgrađene su Kneževa i Providurova palača, sad se uređuje i tehnička škola ispred koje je prekrasni park. Trebalo bi ga popločati i izgraditi fontanu. Park ima svoju osnovu - stabla i prirodu, a još bi ga trebalo popločati jer bi to podiglo razinu grada, kazao je Marić.

Pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela zdušno je prihvatio viziju HDZ-evog vijećnika.

- Hvalevrijedna je to inicijativa. Ali ne treba samo napraviti „face lifting" već cjelovito rješenje, pa bi se to moglo preporučiti za EU fondove kao što je Grad Zadar uradio s Murajem, ustvrdio je Dujela.

Vijećnik i pročelnik nisu imenovali park koji se zove Jarula. On je posljednji park kojeg su napravile ondašnje gradske vlasti i to u poslijeratnoj obnovi Zadra. Park je izgrađen 1954. godine, a projektirao ga je arhitekt Josip Budak.

Tadašnja struka park je nazivala "Budakova jaja", na što ih je asocirala forma pješačkih staza kroz park.

One su odavno devastirane, ali sadašnjim gradskim vlastima ne smeta natpis "Za dom spremni", jer tko ide po tom parku, osim do restorana u Pegli čiji je vlasnik svojedobno stavio svoj umjetni tepih i pitare kako je proširio svoju terasu u područje samog parka. Akcijom našeg portala i stanarke te zgrade uspjela se zaustaviti i takva devastacija.

Ispada kako aktualna gradska vlast ništa nije u stanju napraviti bez EU novaca, pa tako ni sanaciju pločnika uz zgradu Pegle kojeg su odavno podigli korijeni platana. To je isključivo komunalni zahvat u programu održavanja javne površine.

Zelenilo u parku održavaju Nasadi. Pročelniku Dujeli očito je lakše čekati na novac za tzv. EU projekte nego uložiti u zadarsku baštinu iz gradske blagajne u kojoj nikad nema novca za takve "male stvari".

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA