Zadar

ŠTO JE BILO A ŠTO JE OBJAVLJENO S AKTUALNOG SATA

Vijećnik o prijetnjama zaposlenicima Hitne, a župan čeka izvještaj predsjednika UV

U sklopu Aktualnog sata županijske skupštine, vijećnik Marko Pupić bakrač pitao je što su u Županiji poduzeli nakon što im je dostavio opširnu dokumentaciju o stanju u Zavodu za hitnu medicinu.

ZADAR - U sklopu Aktualnog sata županijske skupštine, vijećnik Marko Pupić Bakrač pitao je što su u Županiji poduzeli nakon što im je dostavio opširnu dokumentaciju o stanju u Zavodu za hitnu medicinu.   

- Promijenjen je sastav Upravnog vijeća, kazao je župan Božidar Longin koji očekuje izvještaj novog predsjednika Slavka Marića (umjesto Željka Ivkovića zaduženog za unutrašnju reviziju u Županiji, Longin je imenovao ginekologa Marić, dr. med. spec ) nakon javna objave o ponašanju ravnatelja dr. Predraga Orlovića koje je vijećnik iznio i u javnost  te posalo na znanje ministru zdravstva. Na takav odgovor, Pupić Bakrač na skupštini je rekao kako je ravnatelj jučer sazvao zaposlenike, prijetio je otkazima i govorio kako on ima svoje metode kojima će otkriti tko je od njih dostavljao dokumentaciju županijskom vijećniku. Bio je to njegov ispad u kojem je zaposlenike nazvao i kriminalcima, kazao je Pupić Bakrač za govornicom.
Na današnjoj skupštini postavljana su vrlo škakljiva pitanja s konkretnim  upozorenjima na događanja u Zračnoj luci, zapošljavanju u Đačkom domu, o sudbini zgrade Čazmastransa, ulaganju Kineza u Luku, itd.,. Nezavisni vijećnik Dario Perković je pitao o tome đto su u Županiji poduzeli u slučaju verbalnog napada jednog roditelja i prijetnje pomoćniku u nastavi tijekom nastave koje su traumatizirale učenike 3. razreda u Ražancu. O tome se očitovao pročelnik Ivan Šimunić koji je s tim upoznat te je rekao kako je ravnateljica škole kao odgovorna osoba poduzela sve što je mogla. Ali ono što je uloga Županije to je da osigura novac za mjere više sigurnosti i odobri da se one poduzmu, kazao je Šimunić bez da je pokazao imalo emotivnog odnosa prema toj nimalo bezazlenoj situaciji. Iz pedagoških razloga treba diskretno postupati, istaknuo je pročelnik za školstvo.

Na službenoj stranici Zadarske županije s današnjeg Aktualnog sata skupštine od 12 pitanja vijećnika, izabrana su samo tri, od kojih su dva postavili HDZ-ovi vijećnici, kako bi župan Longin u svojim odgovorima kazao kako će on riješiti pitanje vlasništva nekretnina za Županiju i njezine ustanove i agencije, cjelogodišnju liniju Zadar - Ancona te u Polikliniku useliti i dječji vrtić. Bila je to i najava županovih susreta na najvišoj razini, dogovorenih ovaj tjedan u Zadru.

PRIKAŽI KOMENTARE (24)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA