SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713909600 AND gallery_id = 9978File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713909600, '9978', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Vijećnik Rubeša ne želi se vezati uz platane da bi upozorio kako ih netko truje - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

FOTO: KOME SMETAJU STABLA UZ PEGLICU

Vijećnik Rubeša ne želi se vezati uz platane da bi upozorio kako ih netko truje

Županijski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša jučer je dobio e-mail zabrinutog građana s fotografijama te kratkim objašnjenjem i sumnjom da netko namjerno buši stabla i ulijeva nekakvu kemikaliju kako bi ih uništio.

ZADAR - Županijski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša jučer je dobio e-mail zabrinutog građana s fotografijama te kratkim objašnjenjem i sumnjom da netko namjerno buši stabla i ulijeva nekakvu kemikaliju kako bi ih uništio.

- Meni bi najmanji problem bio vezati se za stabla i prosvjedovati, ali nisam siguran je li posrijedi situacija koja iziskuje ovakve radikalne mjere, stoga vas molim da mi pomognete dokučiti istinu, napisao je Rubeša. On je osobno pokušao dobiti informaciju u Nasadima.

Nasadi održavaju stabla, a vlasnik je Grad Zadar jer se radi o javnoj površini. Suprotno od jutrašnje izjave pročelnika za komunalne poslove Robertina Dujela, koji nam je rekao kako su Nasadi vlasnici stabala. Netočno i nelogično, za što se pročelnik Dujela naknadno ispravio. Nasadi održavaju stabla, Grad Zadar im naređuje i plaća preko programa održavanja u Komunalnom odjelu.

- Poslat ćemo komunalne redare neka oni utvrde hoćemo li i taj najnoviji slučaj prijaviti policiji, reakcija je pročelnika Dujele, koji podsjeća da su isto napravili i u sličnom slučaju uništavanja stabla kod doma na Sfingi.

Na neke platane koje se suše već smo jednom prilikom upozorili pročelnika Dujelu. Očito je da nekome smetaju, osobito jer su njihovi korijeni uzdigli nogostup. Radi se o drvoredu uz Obalu kralja Tomislava uz Peglicu.

Sjetimo se samo slučaja platana na nogostupu uz ugostiteljske objekte uz Ulicu Ruđera Boškovića. Tada su Nasadi, koji ih i dalje ne održavaju, tražili ekspertizu stručnjaka Šumarskog fakulteta da su stabla bolesna, ali rezultat je bio suprotan od očekivanja. Nažalost, gradski komunalci nisu ništa poduzeli da iz okova asfalta izvuku korijene platane kao što je njihovo spašavanje pošlo za rukom tada hrabrim ženama iz državnih i lokalnih službi u projektu uređenja Trga Petra Zoranića. S tog trga su, međutim, posječena dva manja stabla i to "pod velom noći".

platane
Foto:
PRIKAŽI KOMENTARE (15)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA