Zadar

DANAS BEZ PROGRAMA

Vijenci položeni uoči Dana neovisnosti

Hrvatska danas slavi Dan neovisnosti, državni praznik kojim se obilježava spomen na odluku Hrvatskog sabora kojom su raskinute sve državnopravne veze s Jugoslavijom.

Hrvatska danas slavi Dan neovisnosti, državni praznik kojim se obilježava spomen na povijesnu odluku Hrvatskog sabora o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

Sabor je 8. listopada 1991. godine jednoglasno utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje Jugoslavije te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije.

Dan neovisnosti u Zadru je obilježen protokolarnim polaganjem vijenaca dan uoči samog praznika. Pred Središnjim križem na Gradskom groblju u Zadru jučer su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i nestale branitelje Domovinskog rata. Počast braniteljima odala su izaslanstva Grada Zadra, Državne uprave, Zadarske županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te izaslanstva političkih stranaka.

Za sam Dan neovisnosti u Zadru nije pripremljen poseban program za građane. Ovaj je odgovor razočarao naše čitatelje koji su nas jutros zvali u nadi kako ćemo im dati informacije o današnjim događanjima povodom velikog državnog praznika.

PRIKAŽI KOMENTARE (19)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA