Zadar

SKANDALOZNA PRIČA IZ BIOGRADA

Vila oca direktora komunalnog poduzeća izgrađena kamenom iz povijesne jezgre

U Biogradu je nestao kamen iz mula iz 19. stoljeća, koji je tijekom rekonstrukcije izvađen te je trebao biti deponiran na reciklažnom dvorištu komunalnog poduzeća. I baš se u vrijeme nestanka pokvarila nadzorna kamera. Međutim, saznali smo da otac direktora spomenutog komunalnog poduzeća gradio luksuznu vilu te da je izgrađena upravo od nestalog kamena, koji je praktički dio kulturne baštine i koji je trebao biti upotrijebljen za rekonstrukciju gradske jezgre.

Ekipa emisije Provjereno u novoj epizodi donosi nevjerojatnu priču iz Biograda u kojem je nestao kamen s mula iz 19. stoljeća, koji je tijekom rekonstrukcije izvađen te je trebao biti deponiran na reciklažnom dvorištu komunalnog poduzeća.

Nova TV javlja kako je kamen, koji je praktički dio kulturne baštine i trebao je prema uputama zadarskih konzervatora biti upotrijebljen za rekonstrukciju gradske jezgre, iskorišten za gradnju luksuzne vile oca direktora komunalnog poduzeća iz Biograda na Moru, što su otkrili gradski vijećnici Ante Fuzul i Leo Zorica.

- Prema našim saznanjima, kamen je prevezen s kampa Sveti Dominik na lokaciju gdje smo ga našli, paukom trgovačkog društva. Imamo saznanja da je to vozio djelatnik koji inače radi na pauk-službi i da je sve nadgledao otac direktora komunalnog poduzeća, rekao je Fuzul.

- Bio je upit gdje je deponiran taj kamen, tko ga je odveo i na što se predviđa korištenje tog kamena. Nismo nikada dobivali konkretan odgovor, prebacivala se loptica s jednog na drugog, kako to inače ide. Nije kriv direktor, kriva je lučka uprava, onda lučka uprava kaže: Nismo mi, nego županija, županija na državu, država na grad, grad opet širi dalje, poručio je Zorica koji je čuo kako baš u vrijeme nestanka nazorna kamera nije radila.

Direktor je tvrdio da ne zna kako je kamen nestao te da nije deponiran ni na jedan prostor kojim upravlja poduzeće, međutim demantirao ga je izvođač radova Akropolis kao i ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola.

Otac direktora komunalnog poduzeća novinarima je priznao da je s odlagališta otpada na Baštijunu uzeo taj kamen.

- Zašto ga ne bih uzeo kad sam ga našao? Kome taj kamen smeta? Kome je taj kamen smetao taj moment kad je bio bačen na otpad?, rekao je ekipi Provjerenog otac šefa komunalnog poduzeća, koji je kamenom sagradio vilu.

Umjesto za sanaciju crkava i mulova ili za punjenje rupa na cesti, kamen je tako iskorišten za gradnju vile koja se iznajmljuje turistima. Do nje zemlju ima gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez, koji se nije odazivao na pozive i poruke novinara. Oni ga nisu pronašli ni na radnom mjestu, a nije bio ni na sjednici Gradskog vijeća. Vijećnik Fuzul je sve prijavio policiji koja je zaključila da kaznenog djela nema. Cijelu priču iz Biograda pogledajte na linku.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (21)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA