Zadar

UREĐENJE PLAŽE JADRAN POD KRITIKOM GRAĐANA

Višak materijala nadomak mora - Komunalni odjel upozorio izvođače

Nakon Dikla još je jedan zahvat na uređenju plaža izazvao negativnu reakciju građana.

Nakon Dikla još je jedan zahvat na uređenju zadarskih plaža izazvao negativnu reakciju građana.

- Upravo sam bio na kupalištu kod Marexa i radnici su mi rekli da će ova kamenja i zemlju izravnati u more. Možete li reagirati i reći Gradu Zadru, koji ujedno i uređuje plažu, da bagerom maknu ta kamenja u kamion i odvezu ih? U moru im sigurno nije mjesto, pogotovo u samom gradu. To je sramota. S tim činom, osim što će se nagrditi samo kupalište, more će raznositi to kamenje i zemlju čime će se uništiti dno na cijelom tom potezu. Krepat će sve školjke, rakovi i moruzgve, a nama će ostati samo ružan kamen umjesto žala, upozorio nas je čitatelj uz fotografije aktualnog stanja plaže Jadran na kojoj se od početka godine odvijaju radovi na uređenju. 

Zahvat je u nadležnosti Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, pa na reakciju srećom nije trebalo dugo čekati. Pročelnik Robertino Dujela po običaju je odmah izašao na teren.

- Recite građanima da ne brinu. Višak materijala ni slučajno nije namijenjen za more, a obalni zid je dovoljno daleko. Na ovoj lokaciji kroz nadohranu dolazi oblutak, što je primjereno, a Stipčeviću nikakav nalog za radove u moru nije izdan, tako da će se sve ukloniti promptno. Izvođač je nakon upozorenja danas izvadio materijal kombinirkama, koliko je mogao, a ostatak će u ponedjeljak malim bagerom biti pomaknut s druge strane zida. Radovi još nisu gotovi i na kraju na plaži neće ostati ništa od toga, istaknuo je Dujela dodajući kako radnici rade po nalogu koji je u skladu sa zakonskim regulativama. U slučaju da izvođač napravi zakonski neprihvatljiv potez, nadzor iz odjela će ga korigirati i sve nepravilnosti prijaviti institucijama.

PRIKAŽI KOMENTARE (16)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA