SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714168800 AND gallery_id = 9765File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714168800, '9765', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Višnjik će sutra opet gorjeti, Zadar uz podršku navijača može do Kupa! - Vijest - 057info - Zadar

Sport

BIT ĆE TEŠKO, ALI SLATKO

Višnjik će sutra opet gorjeti, Zadar uz podršku navijača može do Kupa!

Svi su igrali, dobili šansu, sada se moramo staložiti, smiriti, naspavati, popodne napraviti pripremu za utakmicu, da to finale dočekamo što spremniji.

Poznata zadarska euforija nakon pobjede u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića nad Splitom en stišava se niti nakon prespavane noći. Način na koji je Zadar kontrolirao utakmicu sve do pred sam kraj i uvjerljiva pobjeda protiv Splita, kojeg su se mnogi pribojavali, obećavaju da će tribine Višnjika sutra od 17:30 sati, a i ranije, biti pune. Opet se traže ulaznice, najavljuju organizirani dolasci, jer nitko ne želi biti dio trenutka u kojem bi Zadar mogao podići trofej. A takve stvari ne viđaju se često...

Komentirajući pobjedu protiv Splita, trener Danijel Jusup sinoć je istaknuo glavnu razliku u odnosu na prvu utakmicu - izgledali su kao tim.

- Imali smo dobar pristup od samog početka, igrači su bodrili jedni druge, igrali jedan za drugog. Ima tu još nedostataka, muči me rješavanje lopte i u prednjem i u zadnjem polju, valjda je to neki proces koji moramo proći.

Priznao je kako je za pad u završnici on odgovoran, jer je htio dati mlađim igračima da i oni osjete slast pobjede.

- Marljivo rade, zaslužuju priliku, ali očito je košarka toliko intenzivna da takvi propusti mogu biti kažnjeni. Ovo nam je škola za dalje.

I sinoć se pokazalo da puno toga ovisi o šutu - kada se pogodi nekoliko trica lakše je igrati i u reketu.

- Danas se u košarci, prihvatili mi to ili ne, dobiva ili gubi zbog šuta za tri poena. Ako imaš relativno dobar postotak šuta za tri u igri si, ako ne onda teže. Svi su igrali, dobili šansu, sada se moramo staložiti, smiriti, naspavati, popodne napraviti pripremu za utakmicu, da to finale dočekamo što spremniji.

Cibona je izvrsna momčad, ali na turniru nije briljirala ni u prvoj ni u drugoj utakmici.

- Cibona je CIbona, to su momčadi koje igraju koliko treba, imaju potrebnu kvalitetu i nema sumnje da znaju igrati ovakve utakmice. Najveća im je kvaliteta što mogu napraviti pritisak na vanjsku liniju i dobro se dodaju, u čemu su bolji od nas. To nije lako braniti. Mi ćemo imati pomoć svojih navijača, zahvaljujem im na ovom što su priredili, kada nas nose zadovoljstvo je igrati. Mislim da će nam puno pomoći u finalu, rekao je Jusup.

KK Zadar - KK Split 85:75
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA