Sport

IVE IVANOV VRATIO SE U SVOJ KLUB

Vjerujem da će Zadar ove godine napokon osvojiti trofej koji se toliko čeka!

Rano smo počeli slagati momčad, dobro se radi, a nema ni Cedevite koja je bila apsolutni vladar u posljednjih sedam-osam godina

Svaka ptica svome jatu leti, pa je Ive Ivanov četvrti put sletio u svoj Zadar. Nije bilo zle krvi, ista uprava lani je zaključila da im nekadašnji kapetan nije potreban, ove godine jest, ponuda jednogodišnjeg ugovora je poslana, Ivanov ju je prihvatio i kraj priče.

- Nisam imao nikakvih problema s tim, agent je odradio svoj dio posla. Zadar naravno ima posebno mjesto u mome srcu, puno je emocija, nadam se da ću opravdati povjerenje trenera, kluba i navijača, rekao je jutros Ivanov na službenom predstavljanju.

Nakon lanjskog razvoda Ivanov je sreću pronašao u Makedoniji. S MZT-om je imao izvrsnu sezonu, osvojili su prvenstvo, izborili dodatne kvalifikacije ABA lige, gdje su ispali baš od Zadra.

- Kada smo izborili kvalifikacije nadao sam se da ih Zadar neće igrati. Prihvatio sam to kao profesionalac, odigrao svoje, na kraju nas je jedna lopta dijelila od prolaska. Na moju sreću - nije ušla, rekao je pola u šali, pola u zbilji Ivanov.

- Vjerujem da nas čeka prava sezona. Rano smo počeli slagati momčad, dobro se radi, a nema ni Cedevite koja je bila apsolutni vladar u posljednjih sedam-osam godina. Mislim da je vrijeme da ove godine naopokon donesemo trofeje koje toliko čekamo.

Sportski direktor Branimir Longin rekao je kako je Ivanov pravi izbor u gradnji momčadi s karakterom. S mnogima bivšima i sadašnjima se pregovara, čeka se završetak Ljetne lige u Las Vegasu kako bi se spustile cijene košarkaša koji nisu našli angažman a privlačni su Zadru. Pregovara se i s lanjskim igračima, no čini se da u momčadi neće biti Williama Magarityja, koji ima ugovor, a vjerojatno i Luke Žorića, koji je i lani razmišljao o prekidu karijere.

- Bio sam sa Žorićem na kavi, pričali smo o svemu ali još je rano za konačni zaključak. Žora je sada u svojim poslovima, možda i ne razmišlja o nastavku karijere. On nam je uvijek "number one", ali ne možemo ga čekati do devetog mjeseca. Ako se ne dogovorimo za dva-tri tjedna, to je to. Što se tiče Magarityja, stvar je dosta jasna. On je pod ugovorom, uz odštetu ga može raskinuti, a kako ima ozbiljnu ponudu čini se da će to i napraviti, rekao je Longin.

Sportski direktor je obrazložio i stav kluba oko Ljetne lige, koja se sada igra na Mornarici.

- Nitko nekome ne može zabraniti igranje, ali smo savjetovali igračima da ne igraju jer se radi o tvrdoj podlozi, tvrdoj igri, na brzinu. Mislim da u takvoj situaciji puno lakše dolazi do udaraca, puknuća tetiva, koljena. Zato je bolje da mladi igrači preskoče takva natjecanja.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA