Zadar

NIJE EU PROJEKT VEĆ PRORAČUN

Vježbalište u Vruljici na mjestu napuštenog boćališta

Planirano vježbalite u Vruljici nema veze s EU projektom od 100 tisuća eura, ispravili su iz Odjela za kulturu i sport našu neslužbeno dobivenu informaciju.

Planirano vježbalite u  Vruljici nema veze s EU projektom od 100 tisuća eura, ispravili su iz Odjela za kulturu i sport našu neslužbeno dobivenu informaciju.

Taj odjel je nositelj projekta procijenjena vrijednost nabave 200.000,00 kuna, što će se  financirati iz Proračuna Grada Zadra.

Pročelnica Dina Bušić je pojasnila kako investicija predviđa prenamjenu već postojećeg ali napuštenog i devastiranog boćališta u Vruljici površine oko 250m2, bez namjere interveniranja izvan navedenih gabarita,u vanjski sportski poligon za vježbanje odraslih.

Ovim projektom planira se revitalizirati taj napušteni i nekorišteni postojeći ograđeni prostor i u njega postaviti četiri skupine osnovnih multifunkcionalnih sprava za vježbanje prema tehničkom nacrtu smještaja istih od strane Artistazara Nautica i dizajn. Podloga će se izvesti nasipanjem okruglog kamena male granulacije (žalo), a ne umjetnom podlogom, kako bi se izbjegla mogućnost da se uništi uslijed eventualnog vandalizma, navodi se u pisanoj informaciji pročelnice Bušić.

Ovim projektom obogaćujemo javni prostor prateći aktivnost koju građani Zadra već godinama provode u njemu, a to je vježbanje, dodaje Bušić.

Projekt je, prema riječima pročelnice,  usuglašen s nadležnim mjesnim odborom te je produkt višegodišnjih zajedničkih nastojanja, kako Grada tako i predstavnika mjesnog odbora. Njime, u jednom od najomiljenijih gradskih javnih prostora, osiguravamo uvjete za primjereno i uvjetno vježbanje građana na otvorenom te ni na koji način ne ugrožavamo prijedloge koje je iznjedrila Gradionica, ustvrdila je pročelnica Dina Bušić.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA